BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş dünyasında, kadınlar ön plana çıkıyor----

İş dünyasında, kadınlar ön plana çıkıyor

İş dünyasında, kadınlar ön plana çıkıyor
18 Mayıs 2021 - 11:00 www.finansgundem.com

Türkiye'deki devlet kurumları, kalkınma bankaları, iş dernekleri ve profesyonel kadın ağları yerel şirketlerin yönetim kurullarında kadın oranının arttırılması amacıyla eyleme geçiyor.

Katılımcılar şirket karar organlarında daha fazla kadın temsiliyeti sağlanmasını teşvik etmeye yönelik eylemler içeren bir yol haritası geliştirdi. Yol haritası, şirket yönetim kurullarında ve üst yönetimde farklı görüş ve deneyimlerin yer alması hedefini kurumsal yönetimin güçlendirilmesi ve finansal, çevresel ve sosyal performansın iyileştirilmesi amacıyla ilişkilendiriyor.

Türkiye'de borsaya kayıtlı şirketler yönetim kurullarında cinsiyet dengesi açısından küresel emsallerinin gerisinde yer almaktadır. Türkiye'de yönetim kurullarının yaklaşık %40'ı yalnızca erkeklerden oluşmaktadır.

Bu çalışmanın eşgüdümünü sağlayan Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu direktörü Dr. Melsa Ararat şunları söyledi:

"Katılımcı kurumların yol haritasının geliştirilmesi için hevesle sağladığı katkılar uygulamanın başarılı olacağına dair güven vermekte. Her katılımcının şirketlerin yönetim kurullarında ve lider kadrolarında kadınların temsil oranının iyileştirilmesine yönelik bakış açıları ve gerekçeleri farklı. Bu gerekçelerin arasında kemikleşmiş yönetim kurullarının tazelenerek daha etkili hale getirilmesi ve kadınların şirketlerin üst karar organlarında yer alması yoluyla kadınların iş hayatına etkili bir şekilde katılımının teşvik edilmesi yer alıyor. Uygulama sürecinin tamamıyla kapsayıcı olmasını öngörüyoruz ve yol haritasının geliştirilmesine katılan veya katılmayan ilgili tüm tarafları uygulama çabalarına katılmaya davet ediyoruz."

Esnaf, desteklerin artırılmasını istiyor

Borsalardaki balonun perde arkası

İlk çeyrekte işsizlik yüzde 12,9

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)