BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİş dünyasında İngiltere ekonomisine güven artıyor----

İş dünyasında İngiltere ekonomisine güven artıyor

İş dünyasında İngiltere ekonomisine güven artıyor
02 Mayıs 2023 - 17:53 www.finansgundem.com

Birleşik Krallık’ta şirket yöneticileri, ülke ekonomisine giderek daha fazla güven duyuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ukrayna Savaşı’ndan bu yana oldukça zor günler geçiren İngiliz ekonomisinden olumlu sinyaller gelmeye başladı. İngiltere’de şirket yöneticileri, savaştan bu yana, ülke ekonomisine dair en iyimser bakışa sahip bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, şirket yöneticileri ülke ekonomisine dair güveni giderek artıyor. Bu durum, yüksek enflasyona rağmen yatırımların artacağına dair bir işaret olarak yorumlanıyor.

En iyimser dönem

Bloomberg’den Tom Rees’in haberine göre, İngiltere’de şirket yöneticileri Ukrayna Savaşı öncesinden bu yana ülke ekonomisine dair en iyimser dönemini yaşıyor. Birleşik Krallık'ta şirket yöneticileri, Nisan ayında, Rusya'nın bir yıldan uzun bir süre önce Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana her zamankinden daha parlak bir görünümle ülke ekonomisine dair daha özgüvenli bir bakışa sahip.

Yönetici Enstitüsü (The Institute of Directors) ekonomik güven endeksinin Mart ayındaki eksi 13’lük seviyeden art arda beşinci ayda yükselerek eksi 5'e yükseldiğini belirtti Ancak ankete katılan yöneticilerin sadece dörtte biri, enflasyonun bir önceki aya göre düşerek zirveye ulaştığını düşünüyor.

Yatırım niyetinde toparlanma

Anket, Birleşik Krallık hakkında en son duyarlılık anketi olma özelliği taşıyor. Lloyds Bank Plc'nin işletme güveni ve GfK'nin tüketici duyarlılığı göstergesi de yaklaşık bir yılın en yüksek seviyelerine yükselmiş durumda.

Yönetici Enstitüsü Baş Ekonomisti Kitty Ussher, “İngiltere ekonomisine duyulan güven geçen yılın sonuna göre oldukça arttı ve iş dünyası liderleri de yüksek enflasyonun devam edeceğini öngörmesine rağmen güçlenmeye devam ediyor” şeklinde konuştu ve ekledi: “Özellikle yatırım niyetlerinde bir toparlanma görmek güven verici.”

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 0,5 arttı

 

İngiltere'de enflasyon beklentilerinde düşüş

 

İngiltere’de hemşireler greve gidecek

 

İngiltere'de araç üretimi arttı

 

İngiltere’de gaz fiyatı 21 ayın dibinde

 

İngiltere'de hane halkının enerji talebi, son 50 yılın en düşük seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)