BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyası gözünden 'Gezi Parkı' olayları----

İş dünyası gözünden 'Gezi Parkı' olayları

İş dünyası gözünden 'Gezi Parkı' olayları
06 Haziran 2013 - 13:02 www.finansgundem.com

Gezi Parkı eylemine iş dünyasının önde gelen temsilcileri nasıl yaklaşıyorlar?

Gezi Parkı olaylarını değerlendiren iş dünyası temsilcileri, son bulmaması halinde olayların, ekonomiye ve Türkiye'nin dünyadaki imajına zarar verebileceği değerlendirmesini yaptı.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Hepimiz aynı gemideyiz. Dünyada kriz var, Avrupa küçülürken biz büyüyoruz. Bu çok önemli, bu anlamda herkesin sağduyulu olması gerekir" dedi.
Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de çatışma görüntülerinin Türkiye’yi farklı yerlere taşıyabileceği uyarısını yaparak, farklı grupların yangın çıkardıkları, arabalara, binalara zarar verdikleri eylemlerin Türkiye'ye, Türkiye’nin dışarıdaki siyasal ve ekonomik imajına zarar verdiğini ve Türk insanına olan güveni zedelediğini belirtti.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan
İstanbul Sanayiciler Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, son günlerde yaşanan toplumsal olaylar bağlamında sıkıntılı ve endişe verici bir süreçten geçmektiğini belirterek, güvenlik güçlerinin sergileyeceği duyarlı, itidalli ve özenli davranışların yanı sıra, vatandaşların tepki ve protestolarının da meşru zeminde, yasal sınırlar içinde kalarak, şiddetten uzak bir tutum içerisinde olması gerektiğini kaydetti.
Türkiye açısından son derece hasas bir dönem yaşandığına dikkati çeken Bahçıvan, bu süreçten, ülkenin ve toplumsal barışın yara almadan çıkmasının en büyük dileği olduğunu, bunun için masum talep ve niyetlerle, kaosa zemin hazırlayacak çaba ve girişimler birbirinden ayrı tutulması gerektiğini aktardı.
Bahçıvan, demokrasi ile ekonomik gelişmenin ayrılmaz bir bütün olduğuna inandıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Demokratikleşme ve ekonomik gelişme alanında son yıllarda sergilediğimiz önemli başarının, bir kaos sürecine kurban edilmesinin toplumun tüm kesimleri için telafisi zor sonuçlar doğuracağı aşikardır. İstikrarın, toplumun tüm kesimlerinin yararına olacağından hareketle, pozitif düşünce ve demokrasi ortak paydasında kenetlenmemiz hepimiz için olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bunun için sevgi, saygı ve beraberlik duyguları içinde hareket ederek, ortak akıl, ortak sorumluluk, yeniden ivme kazanmış demokratikleşme ve empati eşliğinde herkesi bir kere daha duyarlı ve sağduyulu davranmaya davet ettiğimizi saygıyla kamuoyuna duyururuz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)