BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyası Gezi Parkı'na el attı----

İş dünyası Gezi Parkı'na el attı

İş dünyası Gezi Parkı'na el attı
09 Haziran 2013 - 10:06 www.finansgundem.com

İTO gerilimi masaya yatırdı... Çağlar: Sosyal bir olay ve devam ettiği sürece iş dünyamızı olumsuz etkileyecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Pazartesi günü oda başkanlarıyla Gezi Parkı protestolarını değerlendirececeklerini belirterek, "Sonuçta sosyal bir olay ve devam ettiği sürece iş dünyamızı olumsuz etkileyecektir" dedi.
 Çağlar, İTO Merkez Binası'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek 4 yıl için üyeleriyle iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçladılarını belirterek, İTO'nun 330 bin üyesinin odaya olan aidiyetlerinin farkına varacağını kaydetti. 
Bunu yaptıklarında İstanbul'un ticaret hayatına çok daha rahat yön verebileceklerini ifade eden Çağlar, "Avrupa'nın en büyük teknoparkını yapıyoruz. Birinci etabını bu yıl açacağız. Bu projemizi çok önemsiyoruz. Daha modern fuar alanları talep ediliyor. İstanbul'da fuar alanlarını güçlendirip büyüteceğiz. Bundan sonra hizmetlerimizi e-İTO üzerinden yapmayı planladığımız için şu anda bir şube açma projemiz yok" dedi.
Gezi Parkı protestolarına da değinen Çağlar, şunları kaydetti:
"Gezi Parkına ilişkin açıklamayı yapmakta geç kaldığımızı düşünmüyorum. Bir açıklama yapılması gerektiği zaman yaptık. Birbirimizi dinler ve anlarsak sorunları çözebileceğimize inanıyoruz. Olayın olduğu gün çıkıp beyanat vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum. İstanbul'u ve ülkemizi ilgilendiren hiçbir konuda kabuğumuza çekilmeyiz."
Yaşananları sosyal bir olay olarak değerlendiren İbrahim Çağlar, “Ben de gittim Taksim’e. Duruma baktım. Aklı selimle çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Adana ölen polisimiz Mustafa’nın da Antakya’da ölen Abdullah’ın da aileleri aynı acıyı yaşıyor.
Bu çok üzücü ve bir an önce sona ermesi için iş dünyası elinden geleni yapacak. Durum inşallah daha da sakinleşir. Varlarımızı yoklarımaza feda etmeyelim.”
İş dünyasının olaylara geç tepki verdiği eleştirilerine katılmadığını da aktaran Çağlar, ekonomiye rakamlarla, insanlara duygusal baktıklarını konunun İstanbul’u ilgilendirmesi nedeniyle kabuklarına çekilmediklerini dile getirdi.
Çağlar, İstanbul'un Türkiye ve dünyadaki önemine işaret ederek, "Olayların olduğu yerdeki tüccarımızda ticari hayatlarında bir düşüş ve moral bozukluğu var. Umarım daha sakin gider ve kazanımlarımızı kaybetmeyiz" dedi.
 Bir gazetecinin İTO'nun şimdiye kadar kavgacı bir görüntü verdiğini, bundan sonraki süreçte nasıl bir görünüm izleyeceklerini sorması üzerine Çağlar, "İş yapılan yerde illaki bir takım sıkıntılar olabilir ama bizim hiçbir zaman ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız olarak kavga ile hiçbir yere varılmayacağı kanaatindeyiz. Ortak akılla düşünceyle, tarafların bir araya gelmesiyle tüm sorunları çözeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
"İTO'nun bütçe konusunda hiçbir sıkıntısı yok"
İTO'nun bütçesinin tükenip tükenmediğine ilişkin soruyu Çağlar, şöyle yanıtladı: 
"İTO bütçesi hiçbir zaman bitmez. Çünkü burada iş adamları var. İş adamları paranın nasıl yönetileceğini bilirler. Paranın olmadığı bir yerde bile iş adamı kendi işini yapar. İTO'nun bütçe konusunda hiçbir sıkıntısı yok, yaptığı taahhütler var. Bunlar hiçbir problem olmadan yerine getirilecek. Dün yönetim kurulu toplantısında 'bütçemiz nedir, taahhütlerimiz nedir?' diye baktık şu anda o noktada hiçbir sıkıntımız yok. Bunu çok net bir şekilde söylüyorum."
Yeni yönetimin gelmesiyle bazı çalışanların işten çıkarılmasına yönelik soruya Çağlar, Murat Yalçıntaş ile birlikte görev yapan bazı çalışanların bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
"Bu bir süreydi, 8 yıl burada çalıştılar ve onların görev süresi bitti. Odamızda kendi bünyemizde de bizim bu çalışmaları yürüten bir altyapımız zaten var. Dikkat ettiyseniz biz odamızın mevcut değerlerini kullanarak bundan sonraki çalışmalarımızı yürüteceğiz ama bir takım gelmiştir, oyununu oynamıştır, şampiyon olmuştur veya olamamıştır görev süresi dolmuştur.
O arkadaşlarımızın odada farklı birimlerde görev alması da söz konusu değil. Çünkü o arkadaşlarımızın görev alanları belli ve onların görev alanlarıyla ilgili alt yapı da odamızda mevcut. Onun için böyle bir karar aldık ve o arkadaşlarımızın söleşmelerinin sona erdiğini kendilerine tebliğ ettik."
"Türkiye olarak sanayide dünyanın en iyisiyiz"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimlerine yönelik düşüncelerinin sorulması üzerine ise Çağlar, şuanki başkan ile 4,5 yıl birlikte görev yaptığını anımsatarak, "Önümüzdeki dönem başkanlık konusunda hiçbir açıklama yapmadı. Başkanımız göreve devam ettiği müddetçe kendisini destekleriz, kendisinin yanında oluruz ve kendisiyle her alanda da birlikte çalışmaktan zevk alırız" şeklinde konuştu.  
Çağlar, son zamanlarda Avrupa'daki daralmaya da değinerek, Türkiye'nin üretim sanayisini daima güçlendirmek zorunda olduğunu dile getirdi. "Avrupa üretimden çekiliyor" diyen Çağlar, Afrika'da çok fazla üretimin olmadığını, Ortadoğu'da hizmet, ticaret ve finans sektörlerinin ağırlıklı olduğunu, Rusya'nın sanayileşme konusunda ön planda olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)