BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş dünyası, gelecekteki liderleriyle buluştu----

İş dünyası, gelecekteki liderleriyle buluştu

İş dünyası, gelecekteki liderleriyle buluştu
05 Ekim 2017 - 14:43 www.finansgundem.com

Odgers Berndtson, bugünün liderleri ile geleceğin liderlerini bir araya getiren sosyal sorumluluk projesi “CEO for a Day – Bir Gün CEO” programını Türkiye’de başlattı.

TÜİK (2016) verilerine 15 – 24 yaş aralığında 12.9 milyon gencimiz var. Yanı sıra, Eurostat verilerine göre Türkiye 29,7 ile yaş ortalaması bakımından da Avrupa’nın en genç ülkesi. Bu verilere insan ömrünün uzaması ve değişimin hızı giderek artmasını eklediğimizde bugünün gençleri – yarının liderlerinin önceki kuşaklardan daha uzun dönemli planlar yapmak zorunda olduğu ortaya çıkıyor. Tam da bu aşamada, özellikle üst düzey yöneticilerle genç lider adaylarının sağlıklı iletişim kurabilmesi ve geleceği ortak akılla tasarlaması kritik hale geliyor.   

Üst düzey yönetici araştırma ve değerlendirme çalışmaları konusunda dünyanın önde gelen kurumlarından Odgers Berndtson, bugünün liderleri ile geleceğin liderlerini bir araya getiren sosyal sorumluluk projesi “CEO for a Day – Bir Gün CEO” programını Türkiye’de başlattı.

Programın açılışı, 4 Ekim 2017 Çarşamba akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde iş dünyasının katılımı ile gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü maestro Itay Talgam’ın, “liderliği orkestra yönetimi üzerinden anlattığı” sunumu ardından programa katılan lider ve CEO’lar, gençlerle birlikte liderliğin geleceği ve çalışan kuşaklar arasındaki işbirliği olanaklarını tartıştı. Yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış programının ev sahipliğini Odgers Berndtson Türkiye Yönetici Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar üstlendi.

HÜSNÜ ÖZYEĞİN: HER LİDER TAKIMI KADAR BAŞARILIDIR

Aynı zamanda “Bir Gün CEO” Programı Danışma Kurulu Üyeliğini de üstlenen Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin açılışta yaptığı konuşmada, genç lider adaylarına kendi öğrencilik yıllarından örnekler verdi. “Ben bu programı çok kıskandım” diye devam eden Özyeğin, şunları söyledi:

“Bizim zamanımızda böyle programlar yoktu, mentorluk da yoktu. Babam cebime bin dolar koyup beni Amerika’ya gönderdiğinde bana yol gösteren kimse yoktu. Kendi yolumu bulmak zorundaydım. İlk işim Harvard’da kantin işletmekti. İlk yıl 8 bin dolar kazandım ve bütün borçlarımı ödedim. Şimdi gençlerin önünde çok fırsat var. Teknoloji sayesinde her bilgiye erişiyorlar. Ama rekabet de çok. Gençlere en büyük tavsiyem şu olur:

* Önce kendinize inanın. Siz kendinize inanmazsanız kimseyi inandıramazsınız.

* Yaptığınız işi sevin. İnsan ancak sevdiği ve inandığı işin lideri olabilir.

* Tek başına lider olamazsınız. Bir lider ancak ekibi kadar başarılıdır. Ekibinize değer verin.

* Liderlerin cesaretinden dem vururlar. Bence bir liderin cesaretlendirme yeteneği kendi cesaretinden daha önemlidir.

* İyi bir lider en alt kademedeki çalışma arkadaşlarına da dokunur. Bu yönetici olan tüm astlarına iyi bir örnektir.

* Sizlere tavsiyem başarısızlıklardan korkmayın. Silikon Vadisi’nde para batırmayan kimseye para vermiyorlar. Tecrübesiz sayıyorlar.”

ZEYNEP BODUR OKYAY: GELECEK 20 YIL 300 YILA BEDEL OLACAK

Programın bir başka Danışma Kurulu Üyesi Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da ülke olarak, değişen rekabet koşullarında ayakta kalmanın tek yolunun beşeri sermayeyi rekabetçi hale getirmek olduğunu vurguladı. Okyay, “Şirketlerin ihtiyaç duyduğu yetenekleri bulması” olarak tanımlanan yetenek açığı oranı Türkiye’de maalesef yüzde 50’nin üzerinde. Öte yandan, çok iyi yetişmiş yeteneklerin yurtdışına çıkma oranının da arttığını görüyoruz. Geleceğin işgücünü şekillendirirken, daha müreffeh bir toplum ve kapsayıcı bir dünya için insan kaynağına yatırım hepimizin önceliği ve sorumluluğu olmalı. Önümüzdeki 20 yılda geçmiş 300 yıl içinde yaşanmış değişime denk bir değişimin beklendiği, bilginin hızla eskidiği bu çağda, tecrübe ile genç yetenekleri bir araya getirerek karşılıklı deneyimleyerek öğrenme imkânı sağlayan bu program, farkındalık yaratması açısından da çok değerli” şeklinde konuştu.

AYŞE ÖZTUNA BOZOKLAR: GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA KAZANDIRMAK HEPİMİZİN MESELESİ

Günümüz ekonomik yapılarının teknolojik gelişmeler, yapay zeka ve küreselleşmenin etkisiyle hızla değiştiğine işaret eden Odgers Berndtson Türkiye Yönetici Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar, üniversite ve iş dünyasını “Bir Gün CEO” programı etrafında bir araya getirmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öztuna Bozoklar, “Belirsizliklerin yoğun yaşandığı bu dönüşüm ortamında hep birlikte bu belirsiz yarınlara hazırlanmak zorundayız. Bu dönüşümü hepimiz açısından memleketimiz açısından en iyi şekilde yönetecek liderleri yetiştirmemiz kritik. Toplumsal ve ekonomik sorunlara geleceği üç hatta dört nesil birlikte tasarlayarak birbirimizi dinleyerek birbirimizden öğrenerek ve ortak aklı çalıştırarak çözüm bulmak zorundayız. Bir Gün CEO programı ile yarının liderlerine karşılaşacakları belirsiz ortamda yol gösterecek yetkin isimleri bir araya getirebildik ve 15 değerli kurumun katılımıyla güzel bir başlangıç yaptık. Programın Türkiye’ de başlamasında her birinin emeği çok büyük. Gelecek sene katılımın çok daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü bu mesele hepimizin meselesi. Memleket çapında sahiplenmemiz gereken bir mesele” şeklinde konuştu.

10 YILDIR DÜNYA ÇAPINDA UYGULANIYOR

“Bir Gün CEO” programı, geleceğin umut vadeden liderlerini keşfetmek ve onları geleceğe hazırlamak amacıyla tasarlandı. “Bir Gün CEO” programının Türkiye ayağının Danışma Kurulu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ile Odgers Berndtson Yönetim Kurulu ve CEO Grubu Başkanı Barones Virginia Bottomley’den oluşuyor.

Programın Türkiye’deki ilk yıl katılımcı liderleri ise, Akkök Holding, Arvato, Borusan Holding, Deloitte, Denizbank, Fiba Holding, Kale Grubu, Kanal D & Prodüksiyon, KoçSistem, Netaş, Nobel İlaç, Sabancı Holding, Siemens, Türk Traktör ve Zorlu Holding CEO’larından oluşuyor.

10 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde uygulanan programın Türkiye’deki ilk yılında, dünya genelinde 1 milyonun üzerinde kişiye istihdam sağlayan 15 lider şirketin CEO ve üst düzey yöneticileri ile genç lider adayları bir araya geliyor. “Bir Gün CEO” programının Türkiye’deki ilk modülü Nisan 2018’de sona erecek. Program için ulusal ve uluslararası saygın üniversiteler tarafından aday gösterilen öğrenciler, Türkiye’nin alanında lider şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile bir gün geçirme imkanına sahip olacak. Böylece genç lider adayları, olaylara bir tepe yöneticinin gözünden bakma fırsatı bulacak. Liderler de, yarının yönetici kadroları ile bağ kurma, onların olaylara yaklaşımını ve motivasyonlarını daha iyi anlama imkanı yakalayacak.

 1000 GENÇ İŞ DÜNYASINA BUGÜNDEN HAZIRLIK YAPTI

Bir Gün CEO Programı çerçevesinde yaklaşık 1.000 genç, iş dünyasına hazırlık için kapsamlı bir değerlendirme ve gelişim süreçlerine dahil oldu. Ünlü hikaye anlatıcı motivasyonel koç, ve konuşmacı Michael Kass ile “Hikaye Anlatımı: Birleştir, İlham Ver, Dönüştür” çalıştayında, geleceğin liderleri katılımcı kurum yöneticileri ile doğru hikaye anlatım teknikleri üzerinden insanları bir araya getirmenin ve onları harekete geçirmenin nasıl mümkün olabildiği üzerine çalışmalar gerçekleştirildi. “Tasarım Odaklı Düşünme Çalıştayı  ise, gençlere hayallerinin kariyerini tasarlama yolunda önemli bir pencere açtı. “Karmaşık Problemleri Çözebilme Çalıştayı” nda ise değişen dünya dinamikleri ışığında kurumların liderlerinde ihtiyaç duydukları karmaşık problemleri çözebilme, stratejik icra, yaratıcılık ve inovasyon, takım çalışması ve işbirliği gibi kritik yetkinlikleri genç katılımcıların örnek uygulamalarla deneyimleme şansı oldu.

Geleceğin liderlerinin fark yaratabilmesi için kritik beceri ve yetkinlikler

1. Karmaşık Problem Çözme

2. Stratejik ve Analitik düşünme

3. Yaratıcılık

4. İşbirliği ile Etkin ekip Yönetme

5. Duygusal Zeka

6. Muhakeme ve Karar Verme

7. İnsan / Hizmet Merkezli Yaklaşım

8. Bilişsel Esneklik

BİR GÜN CEO DANIŞMA KURULU

Güler Sabancı (Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Hüsnü Özyeğin (Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Arzuhan Doğan Yalçındağ (Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Zeynep Bodur Okyay (Kale Grubu Başkanı ve CEO’su)

Virginia Bottomley (Odgers Berndtson Yönetim Kurulu & CEO Grubu Başkanı)

BİR GÜN CEO KATILIMCI KURUMLAR

1. Agah Uğur (Borusan Holding CEO’su)

2. Ahmet Dördüncü (Akkök Holding CEO’su)

3. Hakan Ateş (Denizbank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su)

4. Hakan Şahin (Nobel İlaç CEO’su)

5. Hüseyin Gelis (Siemens Türkiye CEO’su)

6. Humprhry Hatton (Deloitte Türkiye CEO’su)

7. Marco Votta (Türk Traktör CEO’su)

8. Mehmet Göçmen (Sabancı Holding CEO’su)

9. Mehmet Ali Akarca (KoçSistem CEO’su)

10. Murat Özyeğin (Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi)

11. C. Müjdat Altay (Netaş CEO’su)

12. Ömer Yüngül (Zorlu Holding CEO’su)

13. Özge Bulut Maraşlı (Kanal D&Prodüksiyon CEO’su)

14. Soner Cesur (Arvato Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi)

15. Zeynep Bodur Okyay (Kale Grubu Başkanı ve CEO’su)

ODGERS BERNDTSON HAKKINDA:

1965’te kurulan ve yarım asrı aşkın süredir uluslararası üst düzey yönetici araştırma / değerlendirme hizmetleri sağlayan Odgers Berndtson, dünyanın en başarılı kurumlarını yönetecek ve yönlendirecek olağanüstü yönetim yeteneklerinin seçilmesi ve geliştirilmesine odaklanmış ve halen 28 ülkede 56 ofisiyle faaliyet göstermektedir. Yerel pazar bilgisi ile uluslararası en iyi uygulama standartlarının eşsiz bir bileşimini sunan Odgers Berndtson Türkiye ise, kurulduğu 1998 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren önde gelen yerli ve çokuluslu kuruluşlara CEO / Yönetim Kurulu Hizmetleri, Üst Düzey Yönetici Araştırma, Uluslararası Projeler ile Yönetici Değerlendirme ve Gelişim konularında başarıyla hizmet veriyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)