BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİş dünyası da Biden'ı kınıyor----

İş dünyası da Biden'ı kınıyor

İş dünyası da Biden'ı kınıyor
24 Nisan 2021 - 22:10 www.finansgundem.com

Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadelerini kullanması iş dünyasında geniş yankı uyandırdı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanması iş dünyasının yoğun tepkilere neden oldu. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini talihsizlik olarak gördüğünü belirterek, "Şiddetle reddediyoruz" dedi.

Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD Başkanı Biden’ın sözde 'soykırım' ifadesini büyük talihsizlik olarak görüyor ve şiddetle reddediyoruz. Siyasetçilerin tarihçi rolüne soyunmaları son derece yanlıştır. Bu ifade müttefiklik ile bağdaşmayan bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise tarihi gerçeklerin sözlerle çarpıtılamayacağını, resmi belgelerdeki gerçeklerin de sözlerle değişemeyeceğini vurgulayarak, "Türkiye-ABD ilişkileri bir grup radikal baskı grubunun tarihi çarpıtan ihtiraslarına feda edilemez. ABD yönetimi ilişkilerde telafisi zor sonuçları olacağını bilmelidir" değerlendirmesini yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da "ABD yönetimi tarafından tarihi gerçeklerden uzak bir niteleme ile ülkemizi ve milletimizi hedef alan temelsiz çirkin ithamları reddediyor, şiddetle kınıyoruz. Ne tarihimizde ne de milletimizin vicdanında yeri olmayan bu yakıştırmalar hiçbir şekilde kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise, "ABD yönetiminin 1915 ile ilgili yaptığı sözde soykırım açıklaması tarihi gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Açıklamayı şiddetle kınıyor, konunun siyasilere değil tarihçilere bırakılması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın da söz konusu ifadeyi kınadığını belirterek, "Hiçbir hukuki dayanağı olmamasına rağmen siyaseten 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden iki ülke ilişkilerine zarar verecek bir seçimde bulunmuştur. Bu karardan ötürü kendisini kınıyorum." dedi.

Biden'a 'soykırım' açıklamasına Türkiye'den ilk tepki

 

Dışişleri Bakanlığı'nden ABD Başkanı'na sert tepki

 

Biden 'soykırım' ifadesini kullandı

 

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat25 Nisan 2021 19:59

    Bu adamın beyin zaten sulanmış durumda. Dolayısı ile konuyu ters anlamış ihtiyar.

  • TAMİZ KARTALGÖZ25 Nisan 2021 17:36

    Ülkemizde chp, hdp iyi parti gibi partiler ve zihniyetler olur ise başımızı hiç bir zaman kaldırmazlar ve bu biter başka bir şey başlatırlar.ATATÜRK partisi chp diyorsun.düşmanlarımız ne diyorlar ise aynen onlar gibi hareket ediyor.ben hiç tahmin etmiyorum muhalefet bu ülkede siddir sene geçse asla iktidar olmayacaktır.

  • azmi25 Nisan 2021 13:28

    Kınamakla olmuyor. Güçlü devlet lazım. İncirlik , Kürecik, Kisecik Üslerini kapattım , Büyükelçini kovdum. benim elçimi geri çektim, Suriye'deki teröristlere verdiğin binlerce tır silah, mühimmat desteğinle kurmaya çalıştığın otonom devlete , uyarılarıma rağmen devam ettin. Nato'da tehlikeli müttefiksin ,sana güvenilmez, vb v b diyebiliyormusun..

  • VATANDAŞ25 Nisan 2021 11:35

    1800 LÜ YILLARDA BİR BUÇUK MİLYON KIZILDERİLİYİ VE APAÇİYİ KATLEDEN,1945 TE NAGASAKİ VE HİROŞİMA DA YÜZBİNLERCE SİVİL JAPON HALKINI ÖLDÜREN,1990 LI YILLARDA KÖRFEZ SAVAŞLARINDA BİR BUÇUK MİLYON IRAK LI SİVİLLERİ ÖLDÜREN,KATİL AMERİKA TÜRKİYE YE 1915 ERMENİ SOYKIRIMI YALANINI DÜNYAYA İNANDIRAMAZ.

  • İNGİLİZCESİ25 Nisan 2021 11:39

    KILLING ONE AND A HALF MILLION OF INDIAN AND APAÇI IN 1800'S,KILLING HUNDREDS OF CIVIL JAPANESE IN NAGASAKI AND HYROCHEMA IN 1945,KILLING THREE MILLION IRAQ CIVILS IN THE GULF WAR IN 1990'S,KILLER OF AMERICA TURKEY YE 1915 can convince the WORLD ARMENIAN GENOCIDE LIES.

  • Gandalf25 Nisan 2021 10:27

    Kendileri sütten çıkmış ak kaşık. Kızılderili bırakmadınız ülkede anca bu avuç.Birde siyahi kökenlilere yapılan zulümler çabası.Her sene bu meseleyi ısıtıp ısıtıp getirdiler.En sonunda soykırım dediniz oldu bitti.Halkbank davasını tehdit olarak sonuçlandirmiyor bekletiyor.Ekonomiye zarar vermek için herşeyi yap; sonrada biz müttefikiz biz dostuz diye atın tutun kim inanar senin dostluğuna.

  • Z kusak 25 Nisan 2021 07:36

    O yillarda, wilson prensipleri diyip sayisi 20 bin olmayan ermenileri 1 milyon yapip turklerin yonetilecegi topraklar hayal ettiniz. Ermeni soykirim yalani o yillarda basladi. Ataturk gazeteciye cevabi verfi.abd nin gonderdiginiz askeri yetkili ve ust duzey gozlemcilerin butun tarihi belgelerine raporlarina bakin. Amac turkiye isgali. Ermeni koylerine, modern silah, top, cephane, kim gonderdi? Kazim karabekir el koydugu o askeri urunleri, yunan isgaline karsi kullandi. Tarih hocamiz bize okulda anlatti belgeledi. Ermeni yalini hep karsiniza cikacak diye.

  • Ali 25 Nisan 2021 05:07

    Amerika ırak...Suriye.. Afganistan da yüzlerce insanı öldürdü...petrole çöktü..Bu normal mi...Siz hangi hakla hukukla buralarda at koşturuyor sunuz... Coniler

  • Mustafa d25 Nisan 2021 00:21

    Dünyanın anasını bellediniz Suriye Irak Afganistan sarma dağın ettiniz utanmadan soykırım diyorsunuz ama Allah sizin belanızı verecektir görücez işallah

  • Murat25 Nisan 2021 00:05

    Sizde bir açıklama yapın, ABD nin yaptığı yüzlerce  soy kırımları tanıyın, örnek, ırakta araplar, afganistan, kızılderililer ve yerli halkları, siyahları ve daha onlarcası

  • Alp24 Nisan 2021 23:59

    Bir tek CHP VE IYI PARTI KINAMIYOR...HDP..zaten dostlari..yazik..size...size oy verenede yaziklar olsun..belanizi bulacaksiniz...isallah.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ25 Nisan 2021 15:21

    chp kınıyor da yalan kınıyor.ak parti ve mhp hükümetini bu işten sorumlu tutuyor.ne imiş abd nin ayağına başmısız yanlış politikalar üretmisin.iha, siha, tika, ve tüm askeri silahları yapmısız.kürdistan devletini kurulmasına izin vermemisiz  yani suriye  ve ırak neden girdiniz.libya neden gittiniz.akdenizde ve tüm bu yerlerde  neden abd kölesi olmadınız diyor.

  • Ye25 Nisan 2021 07:40

    Chp mevliste taaaaa yillar once kinamis. Kinamak yetmez, sen abd udletini kapatacan. Kinamati halk yapacak. Hukumet adim atip tbmm toplayip abd usleri sayi olarak sinirlicak. Sucu kendinde aea 100 yildir olmayan is, neden.simdi oldu? En gucluyum dedigun donem ulkemizin en gucuz done mi.diye mi? ... abd yapamadigini nefen simdi yapti?

  • fatih25 Nisan 2021 04:26

    kınamakla oldumu? mahalle karıları gibi sosyal medyada atıp tutacağınıza boykot edip ticari ambargo veya ülkede kullandıkları üstleri kapatsanıza maçanız yiyorsa . ama her zamanki gibi kıstırırlar kuyruğunuzdan mıyıklayarak susarsınız....

  • Yalancı25 Nisan 2021 00:53

    Mamalı gazetelerden kafanı kaldır bak kim ne demiş öğren,yalan atma burda ayıptır ayıp varsa sizde bundan tabi.

  • Kadir24 Nisan 2021 23:45

    Eyyy üyyy abd yetti eyy üyy

  • Ercan24 Nisan 2021 23:35

    Ülkesini seven herkes, Biden in bu sözde soykırım sözlemlerine inat elindeki Dolar ı satsın....

  • fatih25 Nisan 2021 04:28

    tabi önce buradan atıp tutan akpe ler başlaması lazım :|  :|  :| 

  • roket adam25 Nisan 2021 00:30

    vah ülkem vahhh , heba oluyor bu beyinler :))) dolarları yaksak olmaz mı usta,

  • Ömer24 Nisan 2021 23:46

    Bankadaki elimde olmayan doları satmaya kalkarsan ülke çöker. Çünkü 128 milyar dolar hüpp oldu. Dolarların çoğunun karşılığı yoktur.

  • Nizam24 Nisan 2021 23:26

    Türkün türkten başka dostu yoktur allah türk milletinin yardımcısı olsun

  • düzeni üzen24 Nisan 2021 23:16

    tüsiad da tepki verebilr 2 ay sonra hepsi unutulur bunlar havanda su dovme işleri bidenla nezaman ahbap oluruz 2 ay veriyorum 2 aya kanka oluruz

  • Malesef24 Nisan 2021 22:41

    BIDEN Bİ ÜFLESE İŞ DUNYASI KALMAZ DOLMAZ UÇAR BIZIMKILER HEMEN UNUTUR BASKA ÇARE YOK AMERİKA DEMEK HERSEY DEMEK

  • adam24 Nisan 2021 22:32

    Tüsiad yorum yok..İLGİNÇ

  • Nokta24 Nisan 2021 23:29

    Nerde yorum yok kınama açıklaması yayınlamış bilip bilmeden zan da bulunmayın günah günah,hem önemli değil ki onun bunun birisinin kınaması,biz ülke olarak gereken tepkiyi koyabilecekmiyiz ona bakalım kan kusarız kızılcık şerbeti içtik deriz bize ait bir söz şimdi uygulama zamanı dolardan borsadan ondan bundan korkmadan gereken yapılmalıdır,herif kabul ile kalmamış birde istanbula konstantin demiş görüyormusunuz cüreti,onun için lozanı,montröyü karıştırmayın heriflerin ekmeğine yap sürersiniz,akıllı olun biz millet olarak devletin arkasındayız burada parti marti boş yapmaya gerek yok hepimiz birimiz için olmalıyız.

  • Rıza24 Nisan 2021 22:58

    Hahaahhahaha ali mirasyedilerin 2002 den beri ülkenin heryerini baba malı gibi kime sattıklarına bi bak bakalım kümler özelliştirmelerden bu ülkenin şirketlerini almış ikinci babanız kimlere peşkeş çekmiş azcık araştır interneti sadece alman filimlerini izlemek için kullanma

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Nisan 2021 22:45

    Tüsiad ABD firma şirketlerinin ortakları tabiki onlar tepki verebilirmi.ülkemizdeki abd li firmaların uzantıları.