BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyası ABD-Türkiye gerilimine ne diyor----

İş dünyası ABD-Türkiye gerilimine ne diyor

İş dünyası ABD-Türkiye gerilimine ne diyor
15 Ağustos 2018 - 08:50 www.finansgundem.com

DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ''Türkiye ile ABD arasındaki kadim dostluk ve stratejik ittifak ağır bir yara alma tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır'' dedi

DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerilime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın açıklamaları şu şekilde:

''Türkiye ile ABD arasındaki sorunun yeni ve önemli bir aşamasındayız.

Zira, Türkiye ile ABD arasındaki kadim dostluk ve stratejik ittifak ağır bir yara alma tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır.

İki ülkenin dirayetle geliştirip, güçlendirdikleri dostluk ve ittifak temeline dayalı ilişkilerin bugünkü görüntüsünü hiçbir şekilde hakketmediğine inanıyoruz.

Karşılıklı yaptırım söylemleriyle gerginliğin tırmandığını görmekten büyük üzüntü duyuyoruz.

Öte yandan, böylesine hassas bir dönemde, bir yandan diplomatik temasların devam etmesini de olumlu buluyoruz.

Zira, müzakere masasına dönüldüğü takdirde, demokrasiye ve hukuka inanmış iki dost ülke arasında çözülemeyecek sorun olmadığını düşünüyoruz.

Mevcut bütün sorunların, karşılıklı hak ve çıkarlara saygı duyularak yürütülecek diplomasi yoluyla ve iki başkanın ağırlıklarını koyması suretiyle çözüleceğine gönülden inanıyoruz. Bu çerçevede, TAİK olarak iş dünyasının da elini taşın altına koymasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye ne ABD sayesinde var olmuş, ne de ABD’siz yok olacak bir ülkedir.

Ancak, Türkiye ve ABD’nin, birbirleriyle olduğu kadar NATO ve Avrupa Birliği ile bağlarını, dostluklarını güçlendirerek çıkarlarını çok daha iyi koruyacağına inanıyoruz.

Ayrıca, Türkiye’nin son zamanlarda Rusya ve Çin ile kurduğu yakın ilişkilerin, ABD, NATO ve AB ile ilişkilerine alternatif teşkil etmediğini, bu ilişkilerin tamamlayıcı ve zenginleştirici hale mevcut dostlukların pekiştirilmesi ile getirilebileceğini vurgulamak istiyoruz.

Bu çerçevede, Sayın Başkanları, mevcut sorunların tehdit ve yaptırımlar yerine diplomatik kanallarkullanılarak ve karşılıklı saygı ve diyalog çerçevesinde çözüm yoluna girmesi için bir kez daha ağırlıklarını koymaya çağırıyor, iki ülke ilişkilerini tekrar rayına ancak iki liderin koyabileceklerine olan samimi inancımızı da bu vesileyle yeniden vurgulamakta yarar görüyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)