BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyası 1 Kasım seçimi için ne dedi----

İş dünyası 1 Kasım seçimi için ne dedi

İş dünyası 1 Kasım seçimi için ne dedi
01 Kasım 2015 - 21:01 www.finansgundem.com

Güler Sabancı: Seçmen AK Parti'ye birlik ve beraberliği tesis görevi verdi. İbrahim Çağlar: Halkımız istikrar istedi. AK Parti ödüllendirildi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, seçmenin AK Parti'ye, tek başına hükümet etme, birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi verdiğini belirtti.

Sabancı, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Seçmenin, AK Parti'ye tek başına hükümet etme, birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi verdiğini vurgulayan Sabancı, şunları kaydetti:

"Seçimde milletimiz, yüksek bir katılımla iradesini 4 partili bir Meclis'ten yana kullanmıştır. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını bekliyoruz. En kısa zamanda barış ve reform süreci öncelikli yeni bir döneme girmeliyiz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok."

"Yarın taze bir başlangıç yapmanın zamanıdır"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de 7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen üç aylık dönemi Türk halkının iyi okuduğunu ve oyunu, istikrardan yana kullandığını belirtti.

Bu süreçte ortaya çıkan belirsizlik ortamının, tüm yurtta olduğu gibi ekonomide de bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini aktaran Gülle, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Halkın oyları yeniden tek parti hükümetinin iktidara gelmesi ve güçlü bir şekilde ülkeyi yönetmesini istedi. Yarın yeni bir dönem başlayacak ve dört yıl süreyle Sayın Davutoğlu yeniden Başbakan olarak görevine devam edecek. Bundan önceki dönemlerde yaptıklarından yola çıkarak, yeni dönemde de neler yapabileceğini biliyoruz. Artık el birliğiyle ülkemizi mutlu, müreffeh ve gelişmiş bir ülke hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz."

Gülle, geçmişi geçmişte bırakıp, taze bir başlangıç yapmanın zamanı olduğunu kaydederek, "Sayın Başbakan'ın seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yaptığı konuşmada olduğu gibi, herkesi kucaklayacağına olan inançla, seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dilerim" ifadesini kullandı.

İSTİKRAR VURGUSU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi ilk sonuçlarını değerlendirirken, "Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır" dedi.

Başkan Çağlar tarihi bir seçim olduğunu belirterek, "Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Parlamentoda temsil edilecek tüm partilerimizi kutlarım. Ayrıca genel seçimlerden güçlü bir hükümet kurmayı sağlayacak güçlü bir oy oranıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her bir üyesini ve yönetimini tebrik ediyorum. Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimize hayırlı olsun" diye konuştu.

"HALKIMIZ İSTİKRAR İSTEDİ"

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Halkımız güçlü bir hükümet ve istikrar istediğini gösterdi. Güçlü bir hükümetin reformlarla ekonomide büyük işler yapabileceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, halkın 5 ay aranın ardından tek partili güçlü bir hükümet ve istikrar isteğini gösterdiğini belirtti.

AK Parti'yi kutlayarak, seçilenlere hayırlı olmasını dileyen Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"Güçlü bir hükümetin reformlarla ekonomide büyük işler yapabileceğini düşünüyoruz. Daha önce hazırlanan bin 350 maddelik eylem planının hayata geçirilmesini bekliyoruz. Türkiye için bu seçimleri bir şans olarak değerlendiriyoruz. Ekonomik açıdan baktığımızda Türkiye son 1 yılını seçimlerle harcadı. Beş ay aranın ardından seçmen yeniden tek parti iktidarını yönetime taşıdı. Şimdi tam anlamıyla kısır tartışmalardan sıyrılıp, işe güce odaklanmamız gerekiyor. Kutuplaşmanın, gerginliğin faturasını toplumun tüm kesimleri ödüyor. Bu nedenle kurulacak AK Parti hükümetinin çözüm odaklı yaklaşımlarla tansiyonu düşürmesini bekliyorum."

Hikmet Tanrıverdi, ekonomide hızlı ve etkin reformlara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, sınır ve iç güvenliği sağlamak ve AB üyeliğini yeniden Türkiye gündeminin ilk sıralarına taşımak zorunda olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin önünde çok büyük fırsat olduğu gibi çok büyük sorunlar da bulunduğuna işaret eden Tanrıverdi, "Yeni AK Parti iktidarından öncelikle ihracatta yaşanan kan kaybına, terör saldırılarının neden olduğu güvenlik kaygısına, genç işsizlik oranlarındaki artışa çözüm üretmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

"YENİ DÖNEM MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin ise AK Parti'nin bu seçimlerde hükümeti kurma çoğunluğunu yeniden elde ederek önemli bir siyasal başarıya imza attığını vurguladı.

Siyasal tartışmaları sonlandırıp işe güce odaklanmaları gerektiğini belirten Çetin, "Küresel piyasalardaki gelişmeler ve içerideki siyasi belirsizlik nedeniyle 2015 ekonomide kayıp bir yıl oldu. Zaman kaybetmeden istikrarı sağlayan, ekonominin önünü açan, üreticiyi destekleyen iç ve dış politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yeni dönemin ülkemizi milletimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

"HALK TEK BAŞINA İKTİDAR İSTEDİ"

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat ise seçim sonuçlarıyla halkın koalisyon gerçeğini tehlikeli bulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun yerine tek başına iktidarı tercih ettiğini gösterdi. AK Parti'yi ödüllendirdi. Türkiye'nin koalisyon ile yönetilmeye hala hazır olmadığını gösterdi. Seçmen ekonomik istikrar için tek başına iktidar istedi. Yeni kurulacak hükümetten ekonomik sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz. Artık seçimleri düşünmeden işbaşı yapacağımız bir döneme girdik. AK Parti'nin tek başına iktidar olmasına rağmen bütün ülkeyi kucaklayan mesajlar vermesini umuyoruz."

"MEMLEKET SEÇİMİNİ YAPTI"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo da memleketin seçimini yaptığını belirterek, "Ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Biz iş adamları olarak ülkenin birinci gündeminin yeniden ekonomi olmasını arzu ediyoruz. Ülkemizin büyük projelere yeniden start vermesi en büyük dileğimizdir. Bunun için de elimizdeki en önemli enstrüman marka ekonomisidir. Marka ekonomisi ve markalı ihracat ülkemizin rekabetçiliğindeki en belirleyici unsur olacaktır. BMD olarak bizler ülkemizin ileri sıçrayışında tüm gücümüzle yer alacağız" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)