BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş değiştiren çalışanların maaşı yüzde 22 arttı----

İş değiştiren çalışanların maaşı yüzde 22 arttı

İş değiştiren çalışanların maaşı yüzde 22 arttı
15 Nisan 2022 - 14:57 www.finansgundem.com

Finansal hizmetler sektöründeki istifa dalgasının etkileri görülmeye devam ediyor. Son yapılan bir araştırmaya göre Londra’da iş değiştiren finans çalışanlarının maaşlarında %22 artış görüldüğü ortaya kondu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel finans çalışanları yılın ilk çeyreğinde yoğun bir iş değiştirme temposuna girdi. Financial News’in haberine göre bu süreçte İngiltere’nin finans merkezi Londra’da iş değiştiren Finans çalışanlar finansal hizmetler sektöründe devam eden yetenek kapma savaşı sayesinde maaşlarını %22 artırdı.

İngiltere merkezli işe alım firması Morgan McKinley’nin Genel Müdürü Hakan Enver konuyla ilgili açıklamasında, bu tablonun “Londra finansal hizmetler piyasalarında mevcut olan aday arzının yetersizliğinin bir göstergesi” olduğunu söyledi. Enver açıklamasında “İş arayanların hacmi, mevcut yeni işlere paralel olarak orantılı bir biçimde artmadı. Bu durum firmalara yetenekli çalışanlarını güvence altına alabilmeleri için daha yüksek maaş teklifleri vermeleri yönünde daha fazla baskı uyguluyor” ifadelerine yer verdi.

İşe alım firmasının Londra istihdam tablosundan elde edilen veriler, Londra firmaları arasındaki üst düzey personel için rekabetin yoğunlaştığı bir dönemi işaret ediyor. Enver, 14 Nisan'da yayınlanan rakamlara göre, Londra’da açık pozisyonlarda yıldan yıla %73'lük bir artış gördüğünü ve "zorluklara rağmen inatla direnç gösterdiğini” de sözlerine ekledi.

İşe alım firması, 2022'nin ilk çeyreğinde 11.000'den fazla açık pozisyon olduğunu, bu rakamın 2019'un başından bu yana en yüksek üç aylık hacim olduğunu belirtiyor. Enver söz konusu durumun pandemi nedeniyle Londra’da işe alımların olağanüstü bir biçimde düşmesinden sonra oluşan “kuvvetli toparlanmadan” kaynaklandığını söyledi.

Enver, “2022'nin başlangıcı Londra için iki karşıtlığın hikayesi oldu. Bir tarafta, Omikron varyantı, Ukrayna'nın devam eden işgali ve ardından gelen enerji krizi, 30 yılın en yüksek enflasyonu ve yükselen faiz oranları manşetlerde konuşulur oldu. Diğer tarafta ise, Londra'nın kurumsal şirketler ‘balonu’, dünyanın başka yerlerinde olup bitenlere rağmen görünüşte rahatsızlık hissetmeden bir şekilde zenginleşti. Bu yılın ilk üç ayında, şirketlerin çok sayıda işe alım gerçekleştirdiğini ve profesyonel çalışanların iş değiştirmek için özgüven kazandığını gördük. Firmaların çaresizce işe alım gerçekleştirmek zorunda kaldığını söylemek yerinde olacaktır” açıklamasında bulundu.

İşe alım firması ayrıca, 2022'nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %51 daha fazla iş arayan profesyonel çalışan olduğunu tespit etti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pandemi sürecinde özellikle sözleşme bankacılığı alanında uzun saatler çalışan beyaz yakalılar iş şartlarının iyileştirilmesi talepleriyle ‘Büyük İstifa’ hareketini başlatmıştı. Morgan McKinley’nin araştırmasında finansal hizmetler sektöründeki şirketlerin bol ikramiyeler sunmak gibi mevcut personelini korumak için “önemli adımlar” attığı ortaya kondu.

Bu ayın başlarında, İsviçre bankası UBS, analistlerin maaşını 110.000 dolara çıkardı. Bağımsız yatırım bankası Rothschild de bir yıl içerisinde analistlerin maaşlarını iki kez artırarak 65.000 sterline taşıdı.

Rothschild analist maaşlarını ikinci kez artırdı

 

Küresel finansa dair doğru bilinen en büyük yanlış

 

260 yıllık finans şirketi Kanada bankasına satılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)