BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş birliği yapmayana Osmanlı tokadı----

İş birliği yapmayana Osmanlı tokadı

İş birliği yapmayana Osmanlı tokadı
28 Haziran 2013 - 10:44 www.finansgundem.com

Türkiye'de Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan çarpıcı açıklamalar

Türkiye'de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldığı bir toplantıda, sosyal medyanın kısıtlanacağına ilişkin haberleri eleştirdi ve "Sosyal medyayı kısıtlanıyor diye itham etmek en hafifinden iftiradır" dedi.
Yıldırım, Türkiye'de 3G kullanımını Avrupa'yla eş düzeye getirdiklerini, Türkiye'ye bu tarz imkanların şu anki hükümet tarafından sağlandığını dile getirirken sosyal medya ile ilgili herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını söyledi ve ekledi "Yasakçı kafada olsaydın bu alt yapıyı sağlamazdık" açıklamasında bulundu.
Binali Yıldırım "Gezi Parkı sürecinde sosyal medya kısıtlanacak mı söylentileri oldu. Bundan bir yıl kadar önce bazı sosyal medya kuruluşları ile hukuki sorunlar yaşamıştık, o zaman da söylediğim gibi sosyal medya yasaklanamaz, sosyal medya bir özgürlük alanıdır. Yasaklanması bu mecranın tabiatına uygun değildir" dedi.
'Doğru kullanılmazsa zehir'Konuşmasına sosyal medyanın 'sorumsuz medya' olmadığını sanal ortamdaki suçun gerçek hayatta da suç olduğunu, sosyal medyanın 'doğru kullanılması halinde ilaç, yanlış kullanılması durumunda zehir' olduğunu ekleyen Binali Yıldırım, Twitter'ın Türkiye yetkilileriyle iş birliği yapmayacağına ilişkin açıklamasına ise "Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımayanı, Türkiye Cumhuriyeti de tanımaz. Eğer tanımazlarsa 76 milyon da bunlara Osmanlı tokadını çarpar" şeklinde karşılık verdi.
Bakan Yıldırım dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Gezi Parkı olayları sırasında açılan sahte hesaplar ve 'olayları kışkırtıcı' gönderilere ilişkin sosyal medya siteleriyle temasa geçtiklerini ancak Twitter'ın iş birliğine yanaşmadığını kaydetmişti.
Yıldırım, Twitter yetkililerine "Eğer bu ülkede faaliyet gösteriyorsanız, yasalarına göre suç teşkil eden konularda yargı ile kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmanız gerekir" diyerek Türkiye'de ofis açmalarının iş birliği açısından önemli olacağını ifade etmişti.
Twitter ve Facebook işbirliği yapmadıklarını açıkladıTwitter'in CEO'su Dick Costolo ise Türkiye yetkililerinin Twitter hakkındaki açıklamalarına ilişkin 'Twitter'ın herkese açık bir platform olduğunu ve kişilerin bu platformda paylaştıklarına karışamayacakları'nı açıklamıştı.
Binali Yıldırım aynı konuşmada Facebook ile iş birliği yaptıklarını dile getirmiş, bu sözlerin hemen arkasından Facebook yaptığı bir açıklamayla iş birliği yapmadıklarını ifade etmişti.
Facebook tarafından yapılan açıklamada "Protesto olaylarıyla bağlantılı olarak Türkiye'deki devlet yetkilileriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşılmamıştır. İnternet şirketlerinin Türkiye'deki güvenlik güçleriyle daha sıklıkla kullanıcı bilgisi paylaşmasını gerektirebilecek yasal düzenleme önerileriyle ilgili endişelerimiz bulunmaktadır. Türkiye hükümetinin temsilcileriyle, bu hafta Silikon Vadisi'ne yapacakları ziyaret esnasında bir araya geleceğiz ve yasal düzenleme önerileriyle ilgili güçlü endişelerimizi kendilerine doğrudan da aktaracağız" dendi
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Düşünen Adam28 Haziran 2013 11:22

    Hükümetimiz önceden barışçıl ve ılımlı bir politika izliyordu ve ne güzel tüm ülkelerle güzel ilişkilerimiz vardı. Ne oldu da gelen geçen herkese atar yapmaya başladılar anlayamıyorum!

  • ihsanx28 Haziran 2013 11:19

    sayın Binali faceebook mu yalan konuşuyor bir ilişkimiz olmadı elimi bile tutturmam diyormuş Telekom işbirliği mükemmel mi onla nasıl

  • fatih28 Haziran 2013 11:11

    neden korktunuz ?