BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'nın ihracına yoğun talep----

İş Bankası'nın ihracına yoğun talep

İş Bankası'nın ihracına yoğun talep
20 Haziran 2014 - 15:53 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda 750 milyon dolar tutarında 7 yıl vadeli tahvil ihraç etti

Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılan tahvilin kupon faiz oranı %5,00, getirisi ise %5,226 olarak gerçekleşti. İhraca, yaklaşık 300 yatırımcıdan dört katın üzerinde talep geldi. İşlem, gelen yüksek talep nedeniyle piyasaya çıkılan seviyenin altında fiyatlandı.

Bugüne kadar 5 yıl, 5,5 yıl ve 10 yıl vadeli yurtdışı tahvil ihraçları yapan İş Bankası, ilk 7 yıl vadeli tahvil ihracını gerçekleştirmiş oldu.

İhraç edilen tahvilin yüzde 21'i Avrupa, yüzde 20'si İngiltere, yüzde 19'u İsviçre, yüzde 16'sı ABD, yüzde 16'sı Ortadoğu ve yüzde 8'i Asya ve diğer ülkelerdeki yatırımcılar tarafından satın alındı. Söz konusu ihraca fon yöneticileri, bankalar, sigorta şirketleri ve emeklilik fonları yoğun ilgi gösterdiler.

ABD Merkez Bankası toplantısı ve Ortadoğu'da yaşanan siyasal çatışmaların yol açtığı belirsizliğe rağmen tahvil ihracına gelen yüksek talep ve bu taleple oluşan düşük maliyetli borçlanma, Türkiye ekonomisine ve İş Bankası´na uluslararası alanda duyulan güveni bir kez daha göstermiş oldu.

İş Bankası, 2011 yılından itibaren yurtdışı piyasalarda tahvil ihraç ediyor. Bankanın, bu işlemle birlikte yurtdışında ihraç ettiği tahvillerin toplamı 4,4 milyar dolar seviyesine ulaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)