BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası’nın aktif büyüklüğü 1,15 trilyon TL’ye ulaştı----

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 1,15 trilyon TL’ye ulaştı

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 1,15 trilyon TL’ye ulaştı
08 Ağustos 2022 - 18:58 www.finansgundem.com

2022 yılının ilk altı aylık döneminde İş Bankası’nın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı 876 milyar TL düzeyine ulaştı

Türkiye İş Bankası, aktif büyüklüğünü Haziran 2022 itibarıyla, yıl sonuna göre %23,7 oranında artırarak 1,15 trilyon TL seviyesine yükseltti ve “Türkiye’nin en büyük özel bankası” olmaya devam etti.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 2022 yılının ilk yarı finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, “İş Bankası, 100 yıla yakın tecrübesiyle toplumdan kazandığını tekrar topluma kazandıracak bir anlayışla, bütün paydaşlarına değer yaratmak gayesiyle faaliyet göstermeye devam ediyor. Her zaman olduğu gibi, bu dönemde de ekonomimize desteğimizi sürdürerek, kaynaklarımızı ülkemiz için tahsis etmeye devam ettik” dedi.

Ekonomiye toplam 876 milyar TL kaynak sağladı

Bankanın aktifinde ağırlıklı paya sahip olan nakdi kredi hacmi Haziran ayı sonu itibarıyla bir önceki yılsonuna göre %26,8 artarak 652,1 milyar TL, gayrinakdi kredi hacmi ise aynı dönemde %15,8 artarak 223,9 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Böylece, İş Bankası’nın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı 876 milyar TL düzeyine ulaştı.

Yaygın dağıtım ağı, dijital temas noktaları, geniş ürün yelpazesi ve kaliteli hizmet sunumuyla tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi olan İş Bankası’nın toplam mevduat hacmi Haziran 2022 döneminde 737,2 milyar TL düzeyinde gerçekleşirken, TP mevduat hacmi yıl sonuna göre %45,6 oranında artarak 244,1milyar TL seviyesine yükseldi.

İş Bankası, 2022 yılının ilk yarısında yurt içi piyasalarda toplam 6,5 milyar TL menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi, uluslararası piyasalarda ise 774 milyon ABD Doları tutarında sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi edindi.

Özkaynak büyüklüğü 124,8 milyar TL’ye ulaştı

Banka, Haziran sonu itibarıyla toplam aktif, toplam kredi, toplam mevduat ve vadesiz mevduat kalemlerinde özel bankalar arasında ilk sıradaki yerini korurken, finansal performansını ileri bir seviyeye taşıdı. Yılın ilk 6 ayında 23 milyar TL düzeyinde kar eden İş Bankası’nın özkaynak büyüklüğü 124,8 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterliliği oranı ise %20,9 seviyesinde gerçekleşti.

‘Geleceğin Bankası’ olma vizyonu çerçevesinde teknolojiye yatırım yapmaya ve süreçlerini dijitalleştirerek müşterilerine en kolay, en hızlı ve en güvenli deneyimleri sunmaya devam eden İş Bankası, uluslararası çapta finans ve bankacılık alanındaki en itibarlı yayınlardan biri olan Euromoney’nin düzenlediği Awards for Excellence ödüllerinde, Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyi dijital bankası ödülüne layık görüldü.

Tarıma stratejik öncelikleri arasında yer veren Banka, bu dönemde, teknoloji, finans ve tarımı entegre ederek yenilikçi ürünler oluşturma hedefiyle ilk Tarım İhtisas Şubesini hayata geçirdi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi ve kadın girişimcilerin desteklenmesini temel prensipleri arasında belirleyen İş Bankası ayrıca, Birleşmiş Milletler’in de paydaşları arasında yer aldığı “Girişimde Kadın Gücü” projesiyle bu alandaki inisiyatiflerine bir yenisini daha ekledi.

Banka, sürdürülebilirlik odaklı stratejisinin bir yansıması olarak, iklim pozitif ve toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı ilk olimpiyat niteliğindeki Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin resmi destekçisi oldu.

İş Bankası’na 483 milyon euro ve 257 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi

 

Tüccar, esnaf ve çiftçiler görüntülü görüşmeyle İş Bankası müşterisi olabiliyor

 

İş Bankası ve Vehbi Koç Vakfı’nın Etki Girişimciliği Programı’na 6 girişim seçildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)