BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Bankası’ndan yine bir ilk----

İş Bankası’ndan yine bir ilk

İş Bankası’ndan yine bir ilk
13 Eylül 2013 - 15:56 www.finansgundem.com

İnternet şubesinde tek kullanımlık şifreye gerek kalmadan da artık işlem yapılabilecek

İnternet şubesinde tek kullanımlık şifreye gerek kalmadan işlem yapmayı sağlayan “Intel Doğrulama” sistemini Türkiye’de ilk uygulayan İş Bankası oldu.
Türkiye İş Bankası, internet şubesinde tek kullanımlık şifre tuşlamadan güvenli giriş dönemi başlattı. Türkiye’de ilk kez İş Bankası tarafından kullanıma sunulan donanım bazlı kimlik doğrulama mekanizması ile internet şubesine güvenli ve daha kolay giriş yapma imkânı sağlanıyor.
Bankanın yeni güvenlik uygulamasında; tek kullanımlık şifre Intel işlemcisi üzerinden işletim sisteminden bağımsız olarak üretiliyor. Böylece üretilen şifre, işlemci çipi üzerinde korunuyor ve kötü amaçlı yazılımlar aracılığıyla ele geçirilemiyor.
Uygulama, sağladığı güvenliğin yanı sıra, internet şubesine giriş işlemini de kolay hale getiriyor. İş Bankası İnternet Şubesi içinde bir defaya mahsus olmak üzere kolaylıkla aktive edildikten sonra müşterinin bilgisayarı bir ileri güvenlik aracı haline geliyor. İnternet şubesine “Intel Doğrulama” ile giriş yaparken bilgisayar işlemcisi üzerinden üretilen tek kullanımlık şifre, ayrı bir fiziksel cihaza, fazladan bir yazılım yüklemesine ve müşterinin tuşlama yapmasına gerek kalmadan direkt olarak sisteme gönderiliyor.
Intel Doğrulama teknolojisi, Intel İşlemcili Ultrabook’lar 4. nesil işlemcili, son çıkan Intel Core Vpro işlemcili ve bazı 3. nesil işlemcili bilgisayarlar ile uyumlu çalışıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)