BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş Bankası'ndan UnionPay ile işbirliği----

İş Bankası'ndan UnionPay ile işbirliği

İş Bankası'ndan UnionPay ile işbirliği
11 Ağustos 2015 - 17:10 www.finansgundem.com

İş Bankası, UnionPay ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle Türkiye’nin e-ticaret sektöründe önemli bir gelişmeye imza atıyor

Türkiye İş Bankası,  dünyanın en çok karta sahip ödeme sistemi ağı olan UnionPay ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle Türkiye’nin e-ticaret sektöründe önemli bir gelişmeye imza atıyor. İş Bankası Sanal POS altyapısını, UnionPay online ödeme sistemiyle ile birleştirerek, e-ticaret yapan üye işyerlerine UnionPay kart sahiplerine de satış yapma imkanı sunuyor.

Bu işbirliği sayesinde, Türkiye’de internetten satış yapan işyerleri, İş Bankası Sanal POS hizmeti kapsamında başta Çin olmak üzere UnionPay kart sahibi Uzakdoğulu müşterilerine de ürün, hizmet ve mal satabilecek.

Bankamatik cihazlarında 22 Ekim 2014 tarihinden itibaren UnionPay kartlarını kabul eden İş Bankası’nın, e-ticaret firmalarına sunmaya başladığı yeni hizmetle üye işyerleri, doğrudan UnionPay online ödeme sistemine (UPOP) bağlanabilecek ve UnionPay kartlarıyla ödeme kabul edebilecek.Bu durum, havayolu şirketleri, turizm firmaları, yurtdışına toptan satış yapan firmalar ve özellikle Uzakdoğu’da yatırım ve ticari ilişkileri bulunan Türk şirketleriyle KOBİ’ler için büyük bir fırsat anlamına geliyor. E-girişimcilere güvenli ve kolay ticaret fırsatı sunan bu uygulama ile Türkiye ve bu bölgeler arasındaki ticari hacmin de katlanarak büyümesi öngörülüyor.

Çin’de 2002 yılında kurulan China UnionPay (CUP), 2004 yılından bu yana global platformda da faaliyet göstermeye başladı. Çin dışında toplam 142 ülkede faaliyetini sürdüren, dünyada yaklaşık 500 banka ve finans kuruluşuyla ticari işbirliği bulunan UnionPay, dünyadaki toplam kart pazarının yüzde 30’unu yöneterek bu alandaki liderliğini sürdürüyor. Dünyanın en büyük kart kuruluşu ve ödeme sistemleri ağı olan UnionPay, 2014 yılı sonunda toplam 5 milyara ulaşan kart sayısını yeni işbirliklerine imza atarak hızla artırıyor.

UnionPay kartları Türkiye’de ilk olarak İş Bankası Sanal POS’larında

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti: “Alışverişten perakendeye, ulaşımdan turizme ve teknolojiye birçok alanda girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açan banka olarak, UnionPay International ile yaptığımız bu işbirliği sonucunda, UnionPay kartların e-ticaret işyerlerinde kabulünü Türkiye’de ilk olarak gerçekleştiren Banka olduk, üye işyerlerimize sunduğumuz hizmette ürün çeşitliliğimizi artırdık.”

UnionPay International (UPI) Ortadoğu Bölgesi Genel Müdürü Wang Han ise İş Bankası ile imza attıkları bu işbirliğini heyecanla karşıladıklarını dile getirerek, Çin gibi büyük bir ülkenin yanı sıra dünyaya açılan UnionPay kartların, Türkiye’de e-ticaret sektöründe kolay ve güvenli bir şekilde kabul edilecek olmasının Türkiye ile bu bölgelerin ticaret alanındaki işbirliğine olumlu yansıyacağını vurguladı. Pazarın farklılaşan ihtiyaçlarına paralel olarak çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam etmeyi hedeflediklerini belirten Han, “100’ü aşkın ülke ve bölgede, yaklaşık 10 milyon online işyerinde bugün UnionPay kartlarıyla online ödeme yapabilmek mümkün. Buna ek olarak UnionPay kartların sayısı 5 milyarı aşmış durumda.  40’tan fazla ülkede ise UnionPay yerel kartlar basılıyor. Dolayısıyla İş Bankası ile yaptığımız bu işbirliği, UPI kartlarının kullanıldığıOrtadoğu, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya gibi birçok pazar ile de ticari ilişkileri önemli ölçüde etkileyecektir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)