BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜç bankadan Türk Telekom açıklaması----

Üç bankadan Türk Telekom açıklaması

Üç bankadan Türk Telekom açıklaması
06 Temmuz 2018 - 20:58 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank, Türk Telekom'un ana hissedarı Ojer Telekomünikasyon'a kredi veren tüm taraflarla mutabakat sağlandığını KAP'a bildirdi

Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) "OTAŞ'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin mutabakat" başlıklı açıklama yapıldı.

Her bankanın ayrı ayrı yaptığı açıklamada, "Türk Telekom'un ana hissedarı olan OTAŞ'a kredi sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için bankamızın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflarca bir mutabakata varılmıştır." denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Mutabık kalınan yapı uyarınca OTAŞ'ın sahibi olduğu, Türk Telekom'un ihraç edilmiş sermayesinin yüzde 55'ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 1.925.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti'nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınması planlanmaktadır. İşlemin tamamlanması yeni şirket nezdinde yeniden yapılandırılacak krediye ilişkin sözleşmeler üzerinde mutabakata varılması, gerekli kurumsal, idari ve her türlü onay ve izinlerin tamamlanması ve sözleşmeler tahtında gerekli koşulların sağlanmasına tabidir. Konuya ilişkin önemli gelişmeler ilerleyen dönemde kamuya duyurulacaktır."

KREDİ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEMİŞTİ

Ojer Telecom, 2013 yılında Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4.75 milyar dolar tutarında kredi almış ancak kredinin taksitlerini geri ödeyememişti.

Bankalar krediyi yeniden yapılandırma müzakerelerinde teminat hisselere karşılık şirketi devralmayı değerlendiriyorlardı.

EN BÜYÜK KREDİTÖRLER: AKBANK, GARANTİ VE İŞ BANKASI

Otaş'a kredi sağlayan 29 yerli ve yabancı bankalar arasında Akbank'ın 1,7 milyar dolar, Garanti Bankası'nın 1 milyar dolar, İş Bankası'nın 500 milyon dolar alacağı bulunuyor. Kredi verenler arasında BNP Paribas ve Deutsche Bank da bulunuyor.

TÜRK TELEKOM'UN ORTAKLIK YAPISI

-Yüzde 55 OGER TELEKOM

-Yüzde 25 HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI

-Yüzde15 HALKA AÇIK

-Yüzde 5 TÜRKİYE VARLIK FONU

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir14 Temmuz 2018 23:06

    Hazine temsilcisi ne yapmış orada, olup bitene seyirci mi kalmış

  • haydar bey09 Temmuz 2018 09:49

    Harici ailesi cebinden hiç para çıkatmadan 6 milyar doları cebine koyup gitti.

  • Cengiz yıldırım08 Temmuz 2018 22:47

    Harici ailesinin borcu 4 milyar$ üstünde Telekom un yüzde 55 i bu parayı karşılamıyor nasıl olacak

  • Hakan bey08 Temmuz 2018 19:09

    Bu kredileri veren özel banka yöneticilerinin hiç mi sorumluluğu yok

  • muhalif07 Temmuz 2018 16:26

    soyup bankalara bıraktılar şimdi yerli vampirler emicek!

  • telekomcu07 Temmuz 2018 13:14

    türk telekom satılırken birçok özel sektörde bu işi bildiğini zanneden kişiler satılması tarafında yer aldı ve bu satıştan hepsi bir şekilde maddi kar elde etti şimdi bu arkadaşlar bankalara geçmesinden dolayı yine bir pozisyon alma derdindeler ama bankalar inşallah bu sırtlanları yanlarına yaklaştırmaz

  • resmen07 Temmuz 2018 10:51

    adamlar bedava kullanıp gittiler telekom satılmadan önce sadece varlıkları satılsaydı yine çok paralar elde edlirdi bence soydular :-* :-* :-*

  • Bika06 Temmuz 2018 23:40

    OTAŞ'ın telekomünikasyon konusunda deneyimi yoktu, Hariri ailesinin, Suudi kraliyet ailesiyle akrabalığı nedeniyle Telekom peşkeş çekilmişti.

  • baturayersin06 Temmuz 2018 23:12

    vatandaşıda soydular bankalarıda güzel ülke burası

  • Vatandaş06 Temmuz 2018 22:15

    Bizim neden ttkomumuz yok bizede verin kiralık için kredi bizde işletip milyar doları cebe atıp sonra ödeyemiyorum diyelim Türk olmak suç mu? Sonra hisseleri ister alın ister almayın diyelim. Dünya lideri Trump gibi olur araplara ver Allahım ver kullanamayacakları kadar milyar dolarlık silahı al paralarını Dünyada araplarda ilk ciddi kazığı yiyen millet bizizdir.

  • fafa06 Temmuz 2018 21:12

    Neden Türk bankaları kredi verdi,şirket neden gidip yabancı bankalardan kredi almamış,şirket bu günleri hesap etmiş olamaz mı?Madem yerli bankalar kredi verdi neden Türk Telekom dışında şirketin başka varlıklarını teminat olarak istememişler?