BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'ndan tahsili gecikmiş alacak satışı açıklaması----

İş Bankası'ndan tahsili gecikmiş alacak satışı açıklaması

İş Bankası'ndan tahsili gecikmiş alacak satışı açıklaması
27 Mayıs 2019 - 16:46 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, 418,4 milyon lira tutarındaki tahsili gecikmiş alacaklarını 30 milyon liraya Efes Varlık Yönetim AŞ ve Gelecek Varlık Yönetim AŞ'ye devredildiğini duyurdu.

Türkiye İş Bankası, bankanın takipteki krediler portföyünün 418,4 milyon TL tutarındaki kısmını oluşturan alacakların, 30 milyon TL'lik satış bedeli nakden tahsil edilmek suretiyle Efes Varlık Yönetim AŞ ve Gelecek Varlık Yönetim AŞ'ye devredildiğini duyurdu.

Türkiye İş Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, "Yapılan ihaleler sonucunda bankamız takipteki krediler portföyünün 418,4 milyon TL tutarındaki kısmını oluşturan alacaklarımız, 30 milyon TL'lik satış bedeli nakden tahsil edilmek suretiyle Efes Varlık Yönetim AŞ ve Gelecek Varlık Yönetim AŞ'ye devredilmiştir" denildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H.Vehbi YILDIRIM29 Mayıs 2019 11:18

    Son yılların  trendlerinden birisi de Varlık Yönetim Şirketi kurmak şeklindedir.Bankalar sorunlu ve takipte bulunan bu alacaklarını bu kadar sembolik tutarlarda devretmeleri yerine kendilerin aynı oran ve tutarlarda indirimler yaparak takip birimlerince bu alacakları tasfiye etme yoluna gitmeleri daha vicdanlı ve doğru olmaz mı..Her ne kadar operasyonel ciddi bir yükü de olsa bunu birer sosyal proje kapsamında değerlendirerek yapmaları ülkenin içinde bulunduğu konjonktürde daha yapıcı olmaz mıydı..Varlık Yönetim şirketlerinin insaf ve vicdanına bırakmak yerine bu görevi kendileri üstlenmiş olsalar keşke..Diğer taraftan da ülkede siyasi amaçlarla yeri ve zamanı geçtikten sonra çıkarılan af ve yapılandırmaların da ticari ahlak,kültür,adalet ve vicdanı da ne kadar yıprattığı da bir gerçek.Yasalar dürüst basiretli iş insanları ile olumsuz olanlarını ayırt edici şekilde revize edilmelidir. Siyasetle ticaret bir arada olmaz,olmamalı da..