BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası’ndan ekonomiye 484 milyar TL destek----

İş Bankası’ndan ekonomiye 484 milyar TL destek

İş Bankası’ndan ekonomiye 484 milyar TL destek
06 Kasım 2020 - 19:09 www.finansgundem.com

İş Bankası'nın aktif büyüklüğü Eylül 2020 tarihi itibariyle 597,2 milyar TL'ye yükseldi

Türkiye İş Bankası, Eylül 2020 itibarıyla, aktif büyüklüğünü 2019 yılsonuna göre %27,6 oranında artırarak 597,2 milyar TL’ye yükseltti ve “Türkiye’nin en büyük özel bankası” olma unvanını korudu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 9 aylık finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, “Kovid-19 salgınının etkisiyle uluslararası ilişkiler, üretim süreçleri, tüketim alışkanlıkları, iş yapış şekilleri önemli ölçüde değişim gösterdi ve dünya ekonomisinde yeni bir faza geçildi. İş Bankası olarak, bu zorlu süreçte sorumluluk almaktan kaçınmadan bütün imkânlarımızı ve kaynaklarımızı Türkiye için tahsis etmeye, maharetimizi ve birikimimizi bu yönde kullanmaya devam ettik. ‘El Birliği ve Devam Destek Paketi’ vasıtasıyla esnafımıza, küçük işletmelerimize, KOBİ’lerimize, çiftçilerimize işe dönüş ve yeniden açılış süreçlerinde destek olduk. Buna ilaveten, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri ile mücadele kapsamında oluşturulan finansman paketi dâhilinde de, salgından etkilenen küçük ve orta ölçekli firmaların finansman ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

Yılın üçüncü çeyreğinin sonu itibarıyla, Banka’nın nakdi kredi hacmi 364,3 milyar TL, gayrinakdi kredi hacmi ise 120,1 milyar TL büyüklüğe ulaşırken; ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarı 484,4 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Teknolojiyi algılama ve uygulama biçimiyle geleceğin bankacılık anlayışını hayata geçiren İş Bankası; bu dönemde ayrıca, müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını korumak adına, İşCep uygulaması üzerinden şubeye gitmeye gerek kalmadan, görüntülü görüşme ile hesap açma kolaylığı sunarak, hızlı ve kolay deneyimle müşteri olma imkânı sağladı. Başta İşCep olmak üzere, dijital kanallardaki teknoloji uygulamalarını genişleterek, 9 milyona yakın dijital aktif müşteriye kesintisiz bankacılık hizmeti vermeyi sürdüren Banka’nın, Eylül 2020 dönemi itibarıyla toplam mevduat hacmi 2019 yılsonuna göre %25,9 oranında artış göstererek 372,5 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla, maliyet odaklı bir yaklaşımla mevduat-dışı borçlanma olanaklarından da faydalanan İş Bankası, yakın zamanda, Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’daki 19 ülkeden 33 bankanın katılımıyla imzalanan anlaşma ile birlikte, 2020 yılında sendikasyon kredileri yoluyla toplamda 1,6 milyar dolar tutarında kaynak temin etti. Banka böylelikle, uluslararası piyasalarda, hem kendisine hem de Türkiye bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.

Toplumdan kazandığını toplumla paylaşma anlayışıyla çalışan, tüm paydaşlarına değer yaratmak gayesiyle kararlılıkla faaliyet gösteren Banka, yılın ilk 9 ayında, 5,2 milyar TL düzeyinde net kâr elde etti. Dönem sonu itibarıyla sermaye yeterlilik oranı %20 seviyesinde gerçekleşen İş Bankası’nın özkaynak büyüklüğü ise 64,7 milyar TL düzeyinde oluştu.

Bilimsel çalışmalarla da toplumsal gelişime destek veren Banka, Türkiye'nin aşı ve ilaç konusunda dışa bağımlılığının azalmasına ve gelecekte daha ileri aşamalar kaydederek, bu alanda dünya çapında söz sahibi ülkeler arasında yer almasına katkıda bulunma hedefiyle, Koç Üniversitesi ile birlikte Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi’ni kurdu. Banka ayrıca, 2020 yılı başında Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi için de Koç Üniversitesi ile iş birliğine gitti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)