BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'ndan ceza açıklaması ----

İş Bankası'ndan ceza açıklaması

İş Bankası'ndan ceza açıklaması
02 Ocak 2013 - 08:53 www.finansgundem.com

İş Bankası, 68 milyon TL vergi cezası ile karşı karşıya kalmayı bekliyor

İş Bankası, Türk Ticaret Kanunu ve Medeni Kanun hükümleri uyarınca kurulmuş olan "Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı"na Vakıf Senedi ve ilgili mevzuat çerçevesinde Bankamız yükümlülüklerini yerine getirmek üzere yapılan ödemelerle ilgili olarak Vergi Denetim Kurulu müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucunda söz konusu yükümlülük tutarlarının ücret esasında vergilendirilmesi ve dolayısıyla gelir vergisi stopajına ve damga vergisine tabi tutulması gerektiği iddiasıyla 2007 ve 2008 dönemleri için inceleme raporu düzenlendiğini, 2007 ve 2008 dönemlerine ilişkin cezalı vergi tarhiyatlarının yaklaşık 68 milyon TL seviyesine ulaşacağını tahmin ettiğini bildirdi.
İş Bankası'nın konuya ilişkin olarak KAP'a yaptığı açıklama şöyle
"Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından Türk Ticaret Kanunu ve Medeni Kanun hükümleri uyarınca kurulmuş olan "Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı"na Vakıf Senedi ve ilgili mevzuat çerçevesinde Bankamız yükümlülüklerini yerine getirmek üzere yapılan ödemelerle ilgili olarak Vergi Denetim Kurulu müfettişleri tarafından bir inceleme yapılmıştır.
Bu inceleme sonucunda söz konusu yükümlülük tutarlarının ücret esasında vergilendirilmesi ve dolayısıyla gelir vergisi stopajına ve damga vergisine tabi tutulması gerektiği iddiasıyla 2007 ve 2008 dönemleri için inceleme raporu düzenlenmiştir.
Bu rapora istinaden Bankamıza cezalı gelir vergisi/damga vergisi tarhiyatları yapılarak vergi ceza ihbarnamelerinin tebliğ edilmesine başlanmıştır.
2007 ve 2008 dönemlerine ilişkin cezalı vergi tarhiyatlarının yaklaşık 68 milyon TL seviyesine ulaşacağı tahmin edilmektedir. Konuya ilişkin yapılan değerlendirmede Bankamız uygulamasının mevzuata uygun olduğu düşünülmekte olup, söz konusu tarhiyatlara karşı Bankamız yasal hakları kullanılacaktır. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilecektir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)