BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası’ndan borsa camiasını üzen karar----

İş Bankası’ndan borsa camiasını üzen karar

İş Bankası’ndan borsa camiasını üzen karar
14 Haziran 2019 - 17:42 www.finansgundem.com

İş Bankası’nın borsa şubesini kapatma kararı borsa camiasında üzüntüyle karşılandı

FINANSGUNDEM.COM

Son dönemde şubelerden hizmet almak isteyen müşteri sayısının azalmaya başlaması, müşterilerin daha çok şube dışı kanallardan hizmet almayı tercih etmesi İş Bankası’nı şube kapatmaya itti.

BORSA ŞUBESİ MASLAK ŞUBE İLE BİRLEŞECEK

İş Bankası, Borsa/İstanbul Şubesini kapatarak Maslak/İstanbul Şubesi ile birleştirmeye karar verdi.

Banka bu kararı alırken büyük hassasiyetle değerlendirdiğini belirterek, özellikle yakın mesafede hizmet veren bazı şubelerin konsolide edilebileceği kanaatinde olduğunu açıkladı.

Kapatma kararı ile ilgili İş Bankası’ndan yapılan açıklamada bu ifadelere yer verildi:

“Tüm bankacılık sektöründe olduğu gibi Bankamızda da, son dönemde şubelerimizden hizmet almak isteyen müşteri sayısının azalmaya başladığı, müşterilerimizin daha çok şube dışı kanallardan hizmet almayı tercih ettikleri görülmektedir. Bu nedenle, özellikle yakın mesafede hizmet veren bazı şubelerimizin konsolide edilebileceği kanaati edinilmiştir.

Birleştirme kararımız ilgili birimlerimizce büyük bir hassasiyetle değerlendirilmiş ve Borsa/İstanbul Şubemizin kapatılarak Maslak/İstanbul Şubemiz ile birleştirilmesine karar verilmiştir.

Siz değerli müşterilerimize Maslak/İstanbul Şubemizden de en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edilecektir. Tüm devirler otomatik olarak yapıldığından, sizin yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Birleştirilen şubemizdeki hesabınıza gönderilen havaleler ve IBAN numarası girişi yapılarak gerçekleştirilen EFT’ler yeni hesabınıza aktarılmaya devam edecektir. Diğer yandan işlemlerin aktarıldığı Maslak/İstanbul Şubemiz ile iletişime geçerek çalışmak istediğiniz başka bir şubemize hesaplarınızın aktarılması talebinde bulunabilirsiniz”

BORSA CAMİASI ÜZGÜN

Bankanın almış olduğu bu karar borsa camiasında üzüntüyle karşılandı. Borsa camiası bu kararın borsa için iyi bir durum olmadığı kanısında birleşerek, borsanın içinden küçük bir tasarruf yapmasının İş Bankası'na yakışmayacağı yorumunda bulundu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM20 Haziran 2019 13:36

    Bankaların bir ticari işletme olduğunu gözardı etmemek gerekir.Ekonomik konjontürde nasıl ki işletmeler küçülme dahil her türlü alternatifi kullanırlar,bankalarda da aynı durum söz konusudur.Tüm karlılık ile alakalı yerlerde durum farklı değiildir. Önemli olan ekonominin iyi olduğu zamanlarda bile şube açarken rantabl tercih ve çalışmalar yapabilmektir.Bunun yanında daha küçük ve daha mobil şubeler hem tasarruf hem verimlilik hemde karlılık açısından önemlidir. Konjoktürün iyi gitmediği zamanlarda daha mobil olmaları işletilmesi ve kapatılması esnasında da çok önemlidir.İnternet bankacılığının bu denli teknolojik ilerlediği ülkemizde şube kapanış yeni şube açılışı ısrar ve tercihlerinin bir kez daha güncellenmesinde yarar var.Bu güncellemeyi hem bankalar hem de bireyler kendi içlerinde yapmalı ve sorgulamaladırlar.