BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Bankası’ndan 20 milyarlık tahvil ihracı----

İş Bankası’ndan 20 milyarlık tahvil ihracı

İş Bankası’ndan 20 milyarlık tahvil ihracı
02 Ekim 2013 - 11:13 www.finansgundem.com

Bugün Türkiye’nin en büyük bankası konumunda olan ilk milli bankamız İş Bankası, kırılması zor bir rekora imza atıyor

FINANSGUNDEM.COM
Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, tarihi bir rekora imza atarak 20 milyar lira tutarında tahvil ihracı için Genel Müdür Adnan Bali’ye yetki verdi. Yılın ilk çeyreğinde 1 milyarı aşan kârla rekora imza atan Adnan Bali, tek seferde 20 milyarlık tahvil yetkisi alan genel müdür olarak da tarihe geçti. Cumhuriyet tarihinin en yüksek miktarı olarak gösterilen tahvil ihracıyla İş Bankası’nın kırılması zor bir rekora imza attığı belirtiliyor.
181 milyar liralık aktif büyüklükle Türkiye’nin en büyük bankası konumunda olan İş Bankası, yönetimden aldığı yetkiyle Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. SPK Haftalık Bülteni’ne göre Türkiye İş Bankası, 20 milyar lira, İş Yatırım Menkul Kıymetler ise 500 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunda bulundu.
Türkiye İş Bankası, 2013 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 24 milyon liralık rekor kâr açıklamış, özkaynak büyüklüğünü de 23 milyar liraya yükseltmişti. Bankanın mevduat toplamı 106 milyar TL’ye ulaşırken, özel bankalar arasında liderliği de sürdü.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)