BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'ndan 1.24 milyar TL kar----

İş Bankası'ndan 1.24 milyar TL kar

İş Bankası'ndan 1.24 milyar TL kar
07 Mayıs 2013 - 17:56 www.finansgundem.com

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 181 milyar TL’ye ulaşırken, net dönem karı 1 milyar 24 milyon TL oldu

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 181 milyar TL’ye ulaşırken, özkaynak büyüklüğü 23 milyar TL’yi aştı.Banka’nın net dönem karı 1 milyar 24 milyon TL oldu.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk üç ayına ilişkin sonuçlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; aktif büyüklüğü, krediler ve özkaynaklardaTürkiye’nin en büyük bankası olma unvanını koruyan İş Bankası’nın aktif toplamının181 milyar TL’ye yükseldiğini, özkaynaklarının ise 23 milyar TL’yi aştığını belirterek, “İş Bankası randımanlı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi çerçevesinde bu dönemde de başarılı bir performans sergilemiş, 2013 yılının ilk üç aylık faaliyet döneminde 1 milyar 24 milyon TL net kar elde etmiştir.” dedi.
İŞ BANKASI EN ÇOK KREDİ VEREN BANKA
Üretim ve yatırıma destek vermek suretiyle ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamayı sürdüren İş Bankası’nın kredileri yüzde 3,6 büyüme kaydederek 111 milyar TL düzeyine yükselmiş, İş Bankası bu dönemde de en çok kredi veren banka olmaya  devam etmiştir. Ayrıca, kredilerinin 79 Milyar TL tutarındaki kısmı nakdi ticari kredilerden oluşan İş Bankası, artan ticari kredi hacmiyle, en çok nakdi ticari kredi veren banka konumunu da korumuştur.Bu dönemde,Bankanıntahsil olunacak alacaklar oranıyüzde 2,0 seviyesinde sektör ortalamasının altında gerçekleşmiştir.
MEVDUATTA ÖZEL BANKALAR ARASINDA LİDER
106 milyar TL’ye ulaşan mevduat toplamı ile özel bankalar arasında liderliğini devam ettiren İş Bankası, yaygın şube ağı, teknolojiyi müşteriye hizmet için kullanma felsefesiyle sürekli yatırım yapılarak geliştirilen 5000’i aşkın Bankamatik ağı ve kaliteli hizmet sunumuyla tasarruf sahiplerinin en çok tercih ettiği Banka olmuştur. İş Bankası aynı zamanda kaynaklarını çeşitlendirme ve uygun maliyetli fon sağlama çalışmalarını sürdürmüş, bu kapsamda dönem içerisinde tahvil ve bono ihraçlarına devam etmiştir.
GÜÇLÜ ÖZKAYNAKLARIYLA SEKTÖR BİRİNCİSİ
Yılın ilk çeyreğinde, mali bünyesini güçlendirmeye ve risklerini etkin bir şekilde yönetmeye devam eden İş Bankası’nın özkaynakları 23 Milyar TL’yi aşmış, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 16,2 seviyesinde gerçekleşmiştir. İş Bankası özkaynak büyüklüğü açısından sektör liderliğini bu dönemde de sürdürmüştür.
SÜREKLİ ARTAN KARLILIK PERFORMANSI
Net faiz gelirlerini artırmanın yanı sıra komisyonlu işlerde de başarılı bir performans gösteren İş Bankası’nın net dönem karı, geçen yılın aynı dönemine göre güçlü bir büyüme göstermiş ve 1 milyar 24 milyon TL seviyesine ulaşmıştır.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali açıklamasının sonunda;İş Bankası 24.300 çalışanı, 1.265 şubesi, 5.000’i aşan yaygın Bankamatik ağı ve yenilenen teknoloji ile sürekli geliştirilen hizmet platformlarıyla tüm birikim ve enerjisini kullanarak müşterilerine, hissedarlarına, çalışanlarına değer yaratmayı ve milli ekonomiye katkı sağlamayı sürdürecektir.” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)