BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'na yeni sendikasyon kredisi----

İş Bankası'na yeni sendikasyon kredisi

İş Bankası'na yeni sendikasyon kredisi
13 Mayıs 2015 - 10:50 www.finansgundem.com

İş Bankası 1,4 milyar dolarlık sendikasyon kredisi için anlaşmayı imzaladı

Türkiye İş Bankası, 14 ülkeden 43 bankanın katılımıyla 334 milyon ABD Doları ve 919 milyon Euro olmak üzere iki dilimde yaklaşık 1,4 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi aldı. 11 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasının koordinatörlük görevini  Standard Chartered Bank, aracılık görevini ise Bayerische Landesbank üstlendi.
 
Geçen yıl Mayıs ayında aldığı sendikasyon kredisini yaklaşık yüzde 115 oranında yenileyen İş Bankası, söz konusu kaynağı dış ticaretin finansmanında kullanacak. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti, en yüksek tutarla katılan bankalar kapsamında 364 gün vade diliminde Libor/Euribor + %0,70, 367 günlük vade diliminde ise Libor/Euribor + %0,80 olarak gerçekleşti.
 
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, konuya ilişkin yaptığı açıklamada  “Bankamız, kuruluşundan itibaren ülke ekonomisini güçlü bir şekilde desteklemiştir ve desteklemeye de devam edecektir. 2015 yılının ilk çeyreği itibarıyla, %73’ü ticari kredilerden oluşan nakdi kredilerin bilançomuz içerisindeki payı %65,4’e ulaşırken nakdi ve gayrinakdi krediler ile ekonomiye sağladığımız toplam kaynak tutarı 212 milyar TL’yi aştı. Fon kaynaklarımızı çeşitlendirmek ve vadesini uzatmak amacıyla etkin ve proaktif bir politika izliyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda tahvil ihraç ediyor, uluslararası finansal kuruluşlarla olan işbirliğini sürekli olarak geliştirerek yurtdışından sendikasyon ve seküritizasyon kredileri sağlıyoruz. Aldığımız sendikasyon kredisini, reel sektörde faaliyet gösteren firmaların dış ticaret işlemlerini desteklemekte kullanacağız. Ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)