BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası ve Yapı Kredi’nin bilançosu bekleniyor----

İş Bankası ve Yapı Kredi’nin bilançosu bekleniyor

İş Bankası ve Yapı Kredi’nin bilançosu bekleniyor
07 Mayıs 2013 - 11:13 www.finansgundem.com

Borsa’da işlem gören bankaların ilk çeyrek bilançoları gelmeye devam ediyor. Bugün İş Bankası ve Yapı Kredi mali tablolarını açıklayacak.

İş Bankası'nın ilk çeyrekte solo net karının net faiz gelirleri ve ücret komisyon gelirlerinin desteği ile yıllık bazda yüzde 27 artışla 898 milyon lira gelmesi bekleniyor. Reuters'ın 7 aracı kurumun katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre bankanın çeyreksel bazda net karının ise yüzde 7 daralması öngörülüyor.
İş Bankası geçen sene son çeyrekte 965 milyon lira, ilk çeyrekte ise 708 milyon lira net kar açıklamıştı.
Garanti Yatırım'ın raporunda bankanın bu çeyrekte iyi gelmesi beklenen net faiz gelirleri ve düşük operasyonel maliyetlerin, daha düşük gelmesi beklenen ticari gelir ve diğer gelirlerle dengelenebileceği belirtildi.
Yapı Kredi Bankası
Yapı Kredi Bankası'nın birinci çeyrekte net karında, Rekabet Kurulu'nun cezası için ayrılan karşılık, ücret komisyon gelirlerindeki daralma ve ticari zararın etkisiyle çeyreksel bazda yüzde 10.6 düşüş bekleniyor.  Bankanın karında yıllık olarak ise yüzde 9.7 gerileme öngörülüyor.
Reuters'ın sekiz kuruluşun katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre, bankanın ilk çeyrek net karının 458 milyon lira olması bekleniyor. Yapı Kredi'nin 2012 son çeyrekte net karı 512.5 milyon lira, geçen sene ilk çeyrekte ise 507 milyon lira olarak açıklanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)