BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası “Tarım Sohbetleri” Lüleburgaz ile devam ediyor----

İş Bankası “Tarım Sohbetleri” Lüleburgaz ile devam ediyor

İş Bankası “Tarım Sohbetleri” Lüleburgaz ile devam ediyor
15 Mart 2018 - 16:19 www.finansgundem.com

Ülkemiz için büyük öneme sahip olan tarım sektörüne kurulduğu günden bu yana destek veren Türkiye İş Bankası, sektörün gelişimi ve üreticilere daha uygun olanaklarla hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İş Bankası’nın bu kapsamda düzenlediği “Tarım Sohbetleri, Tarımda Markalaşma” toplantısının dördüncüsü, 13 Mart’ta Lüleburgaz’da çiftçilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

“Bitkisel ve Hayvansal Üretimin Birlikte Sürdürülebilirliği” konusunun ele alındığı toplantıda; İş Bankası Tarım Bankacılığı Birim Müdürü Özgen Şenel, Lüleburgaz Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Var ve Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün açılış bölümünde konuşma yaptı.

Özgen Şenel, tarımın Türkiye ekonomisinde stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, İş Bankası olarak sektörde faaliyet gösteren üreticilerin, çiftçilerin ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetlerle onların yanlarında olduklarını vurguladı.

Sürdürülebilir büyüme kavramı çerçevesinde tarım bankacılığı alanında sistematik bir yapıyı hayata geçirdiklerini, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından hizmete sunulan Tarım Kredileri Değerlendirme Sistemi (TARDES) ve Tarım Bilgi Sistemi Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Sorgulama Hizmeti uygulamalarının tüm İş Bankası şubelerinde kullanıldığını belirtti. TARDES uygulaması ile çiftçilere en uygun miktarda kredi sunarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalıştıklarını ifade eden Şenel, reel sektöre tam destek verme misyonundan hareketle, tarım sektörünün ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Lüleburgaz Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Var ise çiftçilerimizin ortaklık kurmalarının faydalarına ve israfın önüne geçmelerinin önemine dikkat çekti. Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün de üreticinin kendi yemini kendi üretmesi halinde fabrikadan alınan yeme göre maliyet avantajı sağlanacağını, üstelik bu yemlerdeki vitamin, protein değerlerinin de daha uygun düzeyde olacağını belirtti.

Bitkisel ve hayvansal üretim birbirinden ayrılmamalı

Toplantının panel bölümüne ise Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Özder ve Arcadia Bağları Kurucusu Özcan Arca katıldı.

Ali Dermenci, modern, yüksek kapasiteli ahırlara sahip olunması gerektiğini, bu noktada ölçeğin önemli olduğunu vurguladı.

Özay Öztürk, meraların daha etkin kullanılmasının ve aile tipi hayvancılıkta hayvan sayısının attırılması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Muhittin Özder, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, depolanması ve pazarlanmasının bir bütün olduğunu, bitkisel ve hayvansal üretimin birlikte yapılmaması nedeniyle maliyetlerin yükseldiğini ifade etti.

Özcan Arca ise Trakya’nın katma değer yaratan ürünleri üretmesi gerektiğini ve markalaşma çalışmalarının bu noktada kilit önemde olduğunu vurguladı.

Türkiye İş Bankası, gerek tarım fuarları gerekse bu tür toplantılar yoluyla çiftçilerle bir araya gelmeye, uygun ürün ve hizmetlerle çiftçileri desteklemeye devam edecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)