BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası Rusya'da büyüyecek----

İş Bankası Rusya'da büyüyecek

İş Bankası Rusya'da büyüyecek
18 Şubat 2013 - 13:24 www.finansgundem.com

Rusya'da faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası, 14 şubede alt yapı ve IT yatırım çalışmalarına devam ediyor

Bank Sofia´yı 40 milyon dolara satın alarak "CJSC İşbank" adıyla Rusya pazarına giren Türkiye İş Bankası, 14 şubede alt yapı ve IT yatırım çalışmalarına devam ediyor. Rusya pazarında faaliyette bulunan Türk şirketlerinin yanı sıra Rus şirketlere de ticari destek sağlayan banka, 2014´de bireysel hizmetlere de yoğunluk verecek.
Sofia Bank´ı satın aldıktan sonra Rusya´da büyük bir atılım gerçekleştiren İşbank, Rusya´nın bölgelerinde de şubeleri bulunuyor. İşbank St. Petersburg şubesi yöneticisi Aleksey Stoletov, Rus bankacılığına yeni bir soluk getirdiklerini ve iki ülke ticaret hacminin artırılması ve yatırımları teşvik konusunda önemli bir rol oynadıklarını söyledi.
Bankanın sadece Rus şirketlere değil, aynı zamanda Türk şirketlere de oldukça büyük destek verdiğini kaydeden Stoletov, "Şu anki çalışmalarımız, ´önümüzdeki dönemde müşterilerimize daha fazla nasıl destek olabiliriz´ üzerine kurulu. Rusya´da faaliyet gösteren Türk şirketlerin, bankalardan bekledikleri hizmeti tam olarak alamadıklarını gözlemledik. Biz burada yapacağımız aktif alışmalarla bu durumu değiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Türk ve Rus müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeye çıkarabilmek için büyük çaba gösteriyoruz." dedi.
3 DOLAR HAVALE MASRAFI
Sofia Bank´ın İşbanka´a geçtikten sonra oldukça değiştiğini ifade eden Stoletov, banka teknolojisi alanında önemli bir mesafe alan ve bu alanda halen yatırımlarını devam ettiren bankanın, müşterilerine oldukça yüksek seviyede ve kaliteli hizmet verdiğini, müşterileriyle uzun vadeli ilişkiler kurdugunu söyledi. İşbank´ın Rusya´daki diğer bankalara göre oldukça dinamik çalıştığını vurgulayan Stoletov, "İşbank Rusya´da bankacılık alanına yeni bir soluk getirdi. Özellikle Türk müşterilerimiz için oldukça avantajlı koşullar sağlıyoruz. Mesela miktarı ne olursa olsun ankamızdan Türkiye İş Bankası´na kendi hesabına para gönderimlerinde dolarda sadece 3 dolar, Euro´da sadece 3 Euro komisyon alıyoruz, kurumsal müşterilerimiz için ise yine en uygun koşullarda hizmet veriyoruz. Bu durum müşterilerimiz için oldukça avantajlı." şeklinde konuştu.
TÜRKLER İŞLERİNDE OLDUKÇA AKTİF
Stoletov, "Daha önce tatil amaçlı Türkiye´ye gittim. Ancak Türklerle iş yapmak çok farklı. İşlerini oldukça aktif bir şekilde yürütüyorlar. Daha önce bankada bir sorun hakkında üst mercilere soru sorulduğu zaman oldukça uzun bir süre beklemek gerekiyordu. Şimdi her şey oldukça hızlı işliyor ve problemler anında çözülüyor. Ayrıca Türklerin İşbank´a oldukça saygı ve sevgi duyduklarını gözlemledim. Bu durum beni oldukça sevindiriyor." dedi.
"UMUT" İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SICAKLIĞI ARTIRDI
Rusya ve Türkiye arasındaki sıcak ilişkilerin gün geçtikçe daha da artığını belirten Rus yönetici, "Bu durum turizm alanında da iş dünyasında da gün geçtikçe kendini daha güçlü bir biçimde gösteriyor.
İşbank´ın Rusya´da böylesine büyük bir yatırım yapması da bunun bir göstergesi. İki ülke arasındaki ilişki çok güçlü ve iki halk birbirini her geçen gün daha iyi tanıyor. Ayrıca son dönemde Türk bir annenin "Umut" adını verdiği Rus gence yıllar boyunca kendi evladı gibi bakması da iki ülke halkları arasında daha bir sıcaklık meydana getirdi." dedi.
İŞBANK PROFESYONEL BİR ÇALIŞMA SİSTEMİNE SAHİP
Sofia Bank´ın İşbank´ı satın aldıktan sonra, mevcut müşterilerin kafasında, "Bundan sonra durum nasıl olacak? Bankada neler değişiyor? şeklinde sorular oluştuğunu belirten Stoletov, "Ben 20 yıldan fazla bankacılık alanında çalışıyorum ve bunlar müşterilerimiz için doğal sorular. Bu duruma şöyle cevap verebilirim. Banka değiştikten sonra özellikle bankanın perspektifinin önemli ölçüde geliştiğini gözlemledik. Çünkü İş Bankası Türkiye´nin en büyük bankalarından birisi ve işlerin profesyonel bir şekilde nasıl planlanması gerektiğini oldukça iyi biliyor. Günümüzde bunu bankada çok rahat hissedebiliyorsunuz. Banka satın alındıktan sonra geçtiğimiz ağustos ayında sermayesi 3 kat arttı ve yaklaşık 2 milyar rubleye çıktı. Buda Rusya´daki iş dünyasında daha aktif hareket etmemize imkân sağlıyor. Eğer Sofia Bank devam etseydi banka bu şekilde gelişemezdi." ifadelerini kullandı.
ŞUBE SAYISI ARTABİLİR
Stoletov sözlerine şöyle devam etti "Rusya´nın Moskova, St. Petersburg, Novosibirsk, Samara, Saratov ve Balakovo şehirlerindeki 13 şube ve Moskova´daki merkez ofisimizle Banka Rusya´daki gelişmesine devam ediyor. Şu anda 5 bin 700 şirket ve yaklaşık 22 bin bireysel müşteriye hizmet veriyoruz. Bu yüzden bu yılın sonuna kadar şube sayısının artacağını düşünüyoruz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)