BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş Bankası Koç'u arayıp ne istedi?----

İş Bankası Koç'u arayıp ne istedi?

İş Bankası Koç'u arayıp ne istedi?
10 Kasım 2014 - 06:56 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali bu yıl 10 Kasım'da banka olarak çok istedikleri şeyi yapmak için Rahmi Koç'u arayıp ricada bulundu

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali İş Bankası'nın 90. yılı  olması vesilesi ile kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duygularını sunmak için hazırlanan ilanı gazetelerin arka kapak sayfasında kullanmak istedi. Ama bu pek mümkün olmayacaktı. Çünkü 10 Kasım günleri 5 yıldır gazetelerin arka kapakları Koç Grubu'na ayrılıyor. Gazetelerin ikinci sayfayı önermeleri ardından Adnan Bali, Rahmi Koç'u aradı. İkili arasında geçen diyalogu Hürriyet yazarı Vahayp Munyar köşesine taşıdı. İşte o yazı...

5 yıldır gazetelerin arka kapaklarında yer alan 10 Kasım ilanlarıyla dikkat çeken Koç Grubu bu yıl ikinci sayfaya çekilmeyi yeğledi. Sebebi ise İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin Rahmi Koç'u arayıp, "Bu yıl gazetelerin arka kapaklarını bankamıza bırakır mısınız?" isteği oldu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bir ay kadar önce reklam-iletişim ekibini topladı:

- Bankamızın kuruluşunun 90'ıncı yılını kutluyoruz. Bu yıl kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duygumuzu ve saygımızı 10 Kasım'da hazırlayacağımız ilanlarla daha görünür şekilde dile getirelim. Gazetelerin arka kapaklarını bu ilanları verelim.
Reklam ajansı başta Hürriyet olmak üzere gazetelerle bağlantı kurdu:

- 10 Kasım 2014 için arka kapağınızı şimdiden Türkiye İş Bankası'na ayırın.
Gazetelerin tamamına yakınından aynı yanıt alındı:

- Arka kapağımız Koç Grubu'na çok önceden ayrıldı. Sizin ilanınızı ikinci veya bir başka sayfaya memnuniyetle almak isteriz.

Durum Bali'ye iletildi. Bali, şunu düşündü:

- Atatürk, "Türkler bankacılık yapamaz" denilen bir ortamda, büyük taarruzun birinci yıldönümünde, 90 yıl önce 26 Ağustos'ta Türkiye İş Bankası'nı kurdu. Ata'mızın eseri bugün aktiflerden mevduata, kredilerden çalışan ve şube sayısına kadar her alanda Türkiye'nin en büyük özel sektör bankası konumunda bulunuyor. Biz hiç bir zaman Ata'mızı ticari amaçla kullanmaya yeltenmedik. 90'ıncı yılda O'na saygımızı güçlü şekilde göstermeliyiz.

Ardından Vehbi Koç'un vasiyetiyle bulunduğu görevi anımsadı:

- Rahmetli Vehbi Bey'in vasiyetiyle Türkiye İş Bankası Genel Müdürleri, Vehbi Koç Vakfı'nın doğal Mütevelli Heyeti Üyesi konumunda. Şu anda heyette ben bulunuyorum.
Bu konumunu da dikkate alarak Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'u aradı:

- Bankamızın 90'ıncı kuruluş yılını kutluyoruz. Bu anlamlı yılda 10 Kasım 2014 günü gazetelerin arka kapaklarına vereceğimiz ilanlarla Ata'mıza saygı ve minnet duygumuzu daha görünür kılmak istedik. Sizin bir süredir hep arka kapaktan 10 Kasım ilanları verdiğinizi biliyorum. Bu yıl gazetelerin arka kapaklarını bankamıza bırakır mısınız? Eğer,

"Bizim bir geleneğimiz var, 10 Kasım'da arka kapaklarda hep Koç Grubu'nun ilanları yer alıyor. Bunu kesintiye uğratmak istemeyiz" derseniz, saygı duyarım.
Koç, holding yönetimine danışmak için müsade istedi. 5 dakika sonra Bali'ye yanıt için döndü:

- Gazetelerin arka kapakları 10 Kasım 2014'te Türkiye İş Bankası'nındır.
Böylece 2008'den beri her yıl gazetelerin arka kapaklarında 10 Kasım günü Atatürk'e saygı mesajlarıyla yer alan, 2012'deki, "Olmasaydın... Olmazdık" ilanıyla büyük yankı uyandıran Koç Grubu bu yıl ikinci sayfaya çekilmeyi yeğledi. Koç Grubu, bu yılki ilanda 'Kalbin yolu bir...' mesajını seçmiş. İş Bankası ilanında da şu cümle yer alıyor:

- 90. yılımızda, ülkemizin ve bankamızın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)