BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası karını yüzde 35 artırdı----

İş Bankası karını yüzde 35 artırdı

İş Bankası karını yüzde 35 artırdı
07 Mayıs 2013 - 16:54 www.finansgundem.com

İş Bankası'nın yılın ilk çeyreğinde karı 1 milyar TL'yi aştı

İş Bankası'nın 2013 yılı ilk çeyrekte konsolide net dönem karı 1.030.345.000 TL oldu. Banka geçen yılın aynı döneminde 758.725.000 TL kar açıklamıştı.
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Banka'nın 2013 yılının ilk çeyreğinde de sürdürdüğü kararlılık ve üstün performansı ile lider konumunu sürdürdüğünü bildirdi.
Banka'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen Faaliyet Raporu'nda değerlendirmelerde bulunan Özince, şunları söyledi:
"2013 yılının ilk çeyreğine ilişkin küresel genel ekonomik görünüme bakıldığında, ABD, Avrupa Bölgesi ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki ekonomik performans ayrışmasının devam ettiği gözlemlenmektedir.
ABD’de yaşanan derin durgunluğun ardından gelen yavaş ve zayıf iyileşmeye, henüz güçlü bir ivme kazandırabilmesi mümkün olmamıştır. Söz konusu bu durumda, ABD’nin bütçe ve borçlanma politikasından kaynaklı belirsizliğin rol oynadığı izlenimi edinilmektedir. Avrupa Bölgesi’nde uzun bir süredir devam eden kriz döneminin sonuna gelindiği yönündeki algının güç kazandığı bir sırada, Güney Kıbrıs’ın kurtarılması yönündeki adımlar sorunlara kalıcı bir çözüm bulma yolunda yeterli gelişme kaydedilmediğine işaret etmiş ve piyasalarda yeni bir huzursuzluk dalgasına yol açmıştır. Güney Kıbrıs’a ilaveten İngiltere, Hollanda ve İtalya’nın notlarının da uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarınca düşürülmesi Avrupa Bölgesi genelinde ekonominin durgun seyrinin devam edeceği beklentilerini kuvvetlendirmiştir. Gelişmekte olan ülkeler ise önceki yıllara nispeten daha düşük olsa da iyi büyüme seviyeleri yakalamaya devam etmektedirler. Öte yandan, Japonya Merkez Bankası, deflasyonla mücadele ve ekonomik toparlanmanın desteklenmesine yönelik olarak büyük ölçekli yeni bir parasal genişleme programı başlatmıştır. Bu gelişmeler, küresel krizin ilk dönemlerinde geçici bir çare olarak başlatılan düşük faiz ve parasal gevşeme tedbirlerinin uzun vadeye yayıldığını ve normalleştiğini düşündürmektedir.
2012’yi dengelenme yılı olarak kapatan Türkiye ekonomisi, 2013 yılının ilk çeyreğinde yurtiçi talepte bir canlanma göstermeye başlarken  TCMB, faiz politikasına dair son kararları ile ekonomik büyümeyi destekleyici adımlar atmış, döviz kurlarında da aşırı dalgalanmayı önlemeyi hedefleyen politikasını sürdürmüştür. Cari açıkta zayıf küresel talebin etkisiyle yavaşlayan ihracat ve iç talepteki canlanma nedeniyle bir artış söz konusu olsa da, emtia fiyatlarındaki düşüş eğilimi bu artışı sınırlamıştır. İzlenen maliye politikası ile kamu kesimine ait dengelerdeki disiplinin sürdürüldüğü gözlemlenmekte olup, Standard & Poor’s kredi derecelendirme kuruluşunun ülkemizin uzun vadeli kredi notunu yükseltmesi ekonomik performanstaki gelişme beklentilerini teyit eden olumlu bir işarettir.
2012 yılını gayet başarılı sonuçlar ile kapatan İş Bankası, 2013 yılının ilk çeyreğinde de sürdürdüğü kararlılık ve üstün performansı ile lider konumunu sürdürmektedir. İş Bankası, Euromoney dergisinin dünyadaki tüm özel bankacılık ve varlık yönetimi hizmetlerini değerlendirdiği çalışmasının sonucunda “İlişki Yönetimi” ve “Yatırım Ürünleri Çeşitliliği” kategorilerinde Türkiye birincisi olmuş, ayrıca, KOBİ’lere özel olarak hazırladığı İŞ’TE KOBİ web sitesi SUNUMATİK uygulaması ile “Internet Advertising Competition” yarışmasında B2B kategorisinde uluslararası Silver Award’ı kazanmıştır.
Bir taraftan, Türkiye’nin yakın çevresinde rekabet gücünü arttırarak büyüme hedefi doğrultusunda yurt dışında yeni şube açma çalışmalarını devam ettiren İş Bankası, bir taraftan da genişlettiği yurt içi şube ağı sayesinde, müşterilerinin talep ettiği hizmetleri en etkin yöntemlerle sunma ilkesi doğrultusunda ilerlemektedir. İş Bankası, karlılık ve sürdürülebilirlik temelinde yapılandırdığı büyüme stratejisi çerçevesinde yılın ilk döneminde de lider, öncü ve güvenilir banka konumunu sürdürmüş olup, ülkemizin kalkınmasına reel katkılar sağlama görevi doğrultusunda, kararlı adımlar atmaya devam edecektir."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)