BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası kârını artırdı----

İş Bankası kârını artırdı

İş Bankası kârını artırdı
05 Mayıs 2015 - 19:02 www.finansgundem.com

İş Bankası’nın 2015 yılı ilk çeyrek net karı 912 milyon TL oldu

İş Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın toplam kredileri yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,1 artışla 165 milyar 355 milyon TL'ye ulaşırken, bankanın bu yılın ilk 3 aylık dönemindeki net karı 912 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konuya ilişkin değerlendirmesinde, bankanın sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda 2015 yılının ilk çeyreğinde aktif büyüklüğünü 252 milyar 931 milyon TL düzeyine yükselttiğini ve yılın bu döneminde de aktif büyüklüğü açısından özel bankalar arasındaki lider konumunu muhafaza ettiğini belirtti.

Bankanın kuruluşundan bugüne ülke ekonomisine sağladığı güçlü desteği cari dönemde de sürdürdüğünü aktaran Bali, şunları ifade etti:

"2015 yılının ilk çeyreği itibarıyla, yüzde 73'ü ticari kredilerden oluşan nakdi kredilerimizin bilançomuz içerisindeki payı yüzde 65,4'e ulaşmıştır. Aynı dönemde bankamızın nakdi ve gayrinakdi kredileri ile ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı 212 milyar TL'yi aşmıştır. Kaynaklarının tahsisinde verimliliği gözeten ve sorunsuz büyümeyi ilke edinen İş Bankası'nın sorunlu kredilerinin toplam kredilere oranı ise bu dönemde değişmeyerek sektör ortalamasının oldukça altında seyretmeye devam etmiştir."

"Mevduat hacmi yüzde 8,1 artışla 144,4 milyar TL'ye ulaştı"
Bali, ulaşılması en kolay banka olma hedefi ile şube ağının yanı sıra, dijital bankacılık kanallarını ve zengin ürün yelpazesini sürekli genişlettiklerini, önceki yıl sonuna göre yüzde 8,1 artışla 144,4 milyar TL'ye ulaşan toplam mevduat hacmi ile tasarruf sahiplerinin öncelikle tercih ettiği banka olmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Fon kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve vade yapısının uzatılması yaklaşımı çerçevesinde mevduat dışı kaynakları da etkin biçimde kullanan bankanın, yılın ilk üç aylık döneminde yurtiçi ve uluslararası piyasalarda yaklaşık 4 milyar TL tutarında menkul kıymet ihracı gerçekleştirdiklerini belirten Bali, dünya genelinde ekonomik aktivitedeki ivme kaybının ve küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların yarattığı olumsuz koşulların Türkiye'yi de etkilemesine rağmen İş Bankası'nın sorunsuz büyümenin yanı sıra karlılıktan da ödün vermeyerek, ilk çeyrekte, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,9 artışla 912 milyon TL net kar elde ettiğini vurguladı.

Güçlü mali yapısını koruyan bankanın özkaynak büyüklüğünün ilk çeyrek sonu itibarıyla 28,5 milyar TL düzeyinde gerçekleştiğini kaydeden Bali, "Bankamız, 90 yıldır olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde hizmet sunma ve katma değer yaratma gayretini her zamanki kararlılıkla sürdürecek, milli bankacılığın önderliğini üstlenmeye ve Türkiye'de en çok güven duyulan müesseselerden biri olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan hüseyin pişirici06 Mayıs 2015 18:39

    NE VARSA İŞ BANKASINDA VAR ATATÜRK ÜN VE CUMHURİYETİMİZİN BANKASI..HELAL OLSUN MÜESSESE ÇALIŞANLARINA

  • Can06 Mayıs 2015 09:58

    İş Bankası ismi herkeste bir güven duygusu uyandırıyor. Bu tip kurumların karlılıkları önemli. Güçlenerek yoluna devam etmesi dileği ile.

  • serkan05 Mayıs 2015 22:05

    İş bankası Türkiye'nin en güçlü bankasıdır, kim ne derse desin.