BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİş Bankası için tavsiye yükseldi----

İş Bankası için tavsiye yükseldi

İş Bankası için tavsiye yükseldi
28 Mayıs 2014 - 09:41 www.finansgundem.com

Ak Yatırım, İş Bankası için tavsiyesini 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltti

Ak Yatırım ( www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, İş Bankası hedef fiyatını 5,50TL'den 6,50TL'ye yükseltirken, tavsiyesini  ise 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükselttiklerini bildirdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Fiyattaki artışa rağmen cazibesini koruyor Getiri’ye revize ederken 12 aylık hedef fiyatımızı
6.50TL seviyesine yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımız %12 yukarı potansiyele işaret ediyor.
İştiraklere ilişkin değerlememizi ve tahminlerimizi gözden geçirdik. Bunun yanı sıra
değerlemelerimizde kullandığımız sermaye maliyeti oranındaki 100 baz puanlık indirim, hedef fiyat ve öneri değişikliğimizin arkasındaki etkenler. Banka hisselerindeki son rallinin ardından İş Bankası halen %12 yukarı potansiyele sahiptir.

*İlk çeyrekte 815 milyon TL net kar açıkladı. İş Bankası ilk çeyrekte analist beklentilerini büyük ölçüde aşarak 815 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan karın yanı sıra Banka önümüzdeki dönemde oluşabilecek potansiyel risklere karşı 200 milyon TL serbest karşılık ayırdı.

*Güçlü varlık yapısı ve güçlü marjlara bağlı olarak 2014 net kar tahminimizi %16 artırarak 2.985 milyon TL seviyesine yükseltiyoruz. Bankanın düzeltilmiş özsermaye karlılığı da %14 seviyesine geliyor. Uzun vade için ise düzeltilmiş özsermaye karlılığını %15-%16 bandında hesaplıyoruz (sektör ortalamasının üzerinde). Banka’nın ilk çeyrekte ayırmış olduğu serbest karşılığın olası iptali 2014 tahminlerimizde artış potansiyeli taşıyor.

*İş Bankası’nın kredi ve mevduat büyümesi 1Ç14’te çeyreksel bazda %0,3 ve %3.2 (sektör %3.4 - %1.4) olarak gerçekleşti. Fonlama ağırlığının dövize kayması ve ihtiyatlı bir kredi büyüme stratejisinin tercih edilmesi bankanın net faiz marjında ilk çeyrekte 30 baz puanlık artış sağladı. Kredi artışının hızlanması nedeniyle ikinci çeyrekte net faiz marjı üzerinde baskı olabileceğini düşünüyoruz.

*Buna rağmen yılın geri kalanında marjlarda ve kredi büyümesinde iyileşmenin devamını
bekliyoruz. Bunun yanı sıra İş Bankası’nın, Bankacılık sektörü komisyon gelirlerine ilişkin yasal düzenlemeden benzer bankalara göre daha az olumsuz etkilenmesini bekliyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)