BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİş Bankası hisselerinde 'şişman parmak' iddiası----

İş Bankası hisselerinde 'şişman parmak' iddiası

İş Bankası hisselerinde 'şişman parmak' iddiası
23 Mayıs 2014 - 13:20 www.finansgundem.com

İş Bankası C tipi hisseler sadece bir dakika içinde yüzde 10'a yakın yükseldi. Piyasa uzmanları ne dedi?

Dün öğleden sonra İş Bankası C tipi hisseler sadece bir dakika içinde yüzde 10'a yakın yükseldi. Ardından tekrar eski fiyatına döndü. Bu hareketin sebebine yönelik henüz açıklama yapılmazken piyasa uzmanları 'şişman parmak' ihtimali üzerinde durdu.

Piyasalarda dün İş Bankası hisselerinde inanılmaz bir hareket yaşandı. İş Bankası C tipi hisseler dün 15:49-15:50 arasında yüzde 10'a yakın yükseliş gösterdi. Hisseler kısa sürede 49 kuruş birden yükselerek 5,52 liradan 6,01 liraya çıktı. 1 dakika süren bu yükselişin ardından hisseler hızla eski fiyatına döndü. Hisseler günü 5,61 liradan kapattı. Hisseler bugün ise 5,67 liradan işlem görüyor.



İş Bankası C tipi hisseleri dün 15:49 ile 15:50 arasında 6 liranın üzerine kadar çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, yükselişin nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken piyasalarda hatalı işlem girişini ifade eden "Şişman parmak" olayı olduğu ihtimali üzerinde duruldu. Bazı piyasa uzmanları olayın tek kişinin hatasından kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu, hisse üzerinde dün fazla sayıda satıcı bulunmadığına dikkat çekti.

'Şişman Parmak' nedir?

Borsalarda brokerların yaptığı işlemler sırasında bilgisayarda yanlış bir tuşa basması sonucu istenen alım ya da satım miktarından çok daha fazlasını gerçekleştirmesine borsa literatüründe "fat finger" yani şişman parmak işlemi adı veriliyor. Yanlış tuşla yapılan büyük alımlar hisselerde anlık fiyat yükselmelerine yol açarken büyük satışlar ise hisselerde büyük düşüşe yol açabiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)