BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası hangi banka ile işbirliği yaptı----

İş Bankası hangi banka ile işbirliği yaptı

İş Bankası hangi banka ile işbirliği yaptı
13 Kasım 2014 - 10:58 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası ile Bank of Georgia işbirliğine yönelik mutabakat belgesi imzaladı

Türkiye İş Bankası ile Gürcistan'ın aktif büyüklüğü açısından en büyük bankası Bank of Georgia arasında, işbirliğine yönelik bir mutabakat belgesi imzalandı.  İmza töreni, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk ile Bank of Georgia Genel Müdürü Irakli Gilauri ve Genel Müdür Yardımcıları Nikoloz Gamkrelidze ve Sulkhan Gvalia'nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Bank of Georgia'nın Tiflis'teki genel müdürlük binasında gerçekleştirilen törende imzalanan ve işbirliği mutabakatı içeren belge, iki banka müşterileri için karşılıklı olarak geniş kapsamlı bankacılık hizmetlerinin geliştirilebilmesine imkan tanıyor. Mutabakat belgesi uyarınca özellikle dış ticaretin finansmanı alanında iki banka arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, mutabakat belgesinin imza töreninde yaptığı konuşmada  Gürcistan ile Türkiye arasında uzun yıllardır hem kültürel hem de ekonomik yönden güçlü ilişkilerin var olduğunu ve Batum ve Tiflis'teki iki İş Bankası şubesinin varlığının mevcut işbirliğini daha da geliştireceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü   "İmza ettiğimiz mutabakat belgesinin Bank of Georgia ile yeni işbirliği alanlarının yolunu açacağına ve Gürcistan ile ülkemiz arasındaki ticaretin artmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz".

Gerçekleşen imza töreninde Bank of Georgia Genel Müdürü Irakli Gilauri "Türkiye'nin önde gelen finansal kuruluşuyla işbirliğine adım atmaktan büyük gurur duyuyorum. Gürcistan ve Türkiye arasındaki güçlü, uzun dönem ekonomik bağlar ve her iki bankanın da kendi ülkelerinde lider durumda olması sayesinde eminim ki, Bank of Georgia ve Türkiye
İş Bankası bu ortaklığın karşılıklı faydasını görecektir" ifadesinde bulundu.

Aktif büyüklük, öz kaynak, kredi ve mevduat hacmi bakımından Gürcistan bankacılık sektöründe üçte birden fazla paya sahip olan Bank of Georgia, 2013 yılsonu itibarıyla yaklaşık 3,7 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip.

Türkiye ve Gürcistan arasındaki dış ticaret hacmi son on yılda üç kattan fazla artarak 2014 Eylül ayı itibarıyla 1,2 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye'nin Gürcistan ile 2014 Eylül ayı itibari ile ihracatı 1,4 milyar dolar olurken, ithalatı ise 180 milyon dolar olarak gerçekleşti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)