BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası bir ilki gerçekleştirecek----

İş Bankası bir ilki gerçekleştirecek

İş Bankası bir ilki gerçekleştirecek
18 Nisan 2013 - 20:28 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 100 milyar doları aşan bilanço büyüklüğüne ulaşan ilk Türk bankası olacaklarını söyledi

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "100 milyar lirayı aşan mevduat, 100 milyar lirayı aşan kredi büyüklüğüne ulaşan bir banka olarak şimdi 100 milyar doları aşan bilanço büyüklüğüne ulaşacak ilk Türk bankası olacağız. Bundan gurur duyuyoruz" dedi.
Bali, "İş'le Buluşmalar Toplantıları" kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hızlı iletişimin internet ve sosyal medya ile bütün paradigmaları değiştirdiğini, bilgiye erişimin insanlığın tarihinde hiç bu kadar kolay olmadığını söyledi.
Bilgiye ve mekanlara erişimin kolaylaşması neticesinde artık hiçbir yere erişimin uzak olmadığına dikkati çeken Bali, daima farklı düşünme ve geliştirme gayreti içinde olunması gerektiğini, değişen trendleri iyi izleyerek bunlardan yeni fırsatlar çıkarmak ve bir miktar da o trendlerin öncülüğünü yapmak gerektiğini vurguladı. Bali, büyümeyi vasıflı hale getirmek için ciddi bir ulusal politikaya ihtiyaç olduğunu anlatarak, bu konuda çok net çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.
İş Bankası'nın Muğla'da ilk 1929 yılında Milas şubesini açtığını ifade eden Bali, 1954 yılında merkez şubesini açtıklarını, bugün 19 şube, 267 çalışanı ile hizmet verdiklerini anlattı.
İş Bankası'nın, Türkiye'nin kamu bankaları da dahil olmak üzere en büyük bankası konumuna geldiğini vurgulayan Bali, şöyle devam etti:
"Yaptığımız işler, Türkiye'nin krema tabakasına hitap eden şeyler değil. Türkiye'nin meşakkat gerektiren, zorluklarına da talipli olmayı gerektiren işler. Portföyümüzün kendi içinde bir derecelendirme sistemi var. Bu, Türkiye'nin yaygın mahiyette her tür iş inisiyatifine, yolda başımıza bir kaza gelirse de onları da yönetmeye talipli olarak girdiğimiz işler. Biz kısa dönemli anlık kazançlara talip değiliz. İş yapma anlayışımızın eninde sonunda bize ne değer yaratacağını biliyoruz. Bu kurumun kendi kurumsal ahlakı, kurumsal yetiştirilme biçimi bizleri bir kalıba getiriyor."
İş Bankası bilançosunun yüzde 61'inin kredilerden oluştuğunu, bu rakamın tarihindeki en yüksek seviye olduğunu bildiren Bali, bugün Türkiye'de kredide ve nakdi ticari kredide açık ara lider konumda olduklarını söyledi.
Bali, "Anadolu vilayetlerindeki nakdi ticari kredi gelişimimiz, 3 büyük ildekinin üzerindedir. 3 büyük ildeki de Türkiye ortalamasının üzerindedir. Her ikisini yukarıya çekiyoruz. 66 ilde en fazla nakdi ticari kredi veren bankayız. Kalan illerde de ikinciyiz. Üçüncü olduğumuz tek bir il bile yok. Bunların hepsini nakış gibi işleyerek yaptık, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Bali, İş Bankası'nın çevre ülkelerde de yoğun bir dış teşkilat genişlemesi yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin bankasıyız ama faaliyetlerimizi ve misyonumuzu Türkiye ile sınırlı görmüyoruz. Bugün İş Bankası çevre ülkelerde, o ülkelerle iş yapmak isteyen firmalarla bir arada olabilmek için yoğun bir dış teşkilat genişlemesi yaşıyor. Bütün bunlar içeride, dışarıda bir faaliyet zenginliğiyle bu ülkeye tamamen hizmet edecek bir anlayışla yürütülüyor. 100 milyar lirayı aşan mevduat, 100 milyar lirayı aşan kredi büyüklüğüne ulaşan bir banka olarak şimdi 100 milyar doları aşan bilanço büyüklüğüne ulaşacak ilk Türk bankası olacağız. Bundan gurur duyuyoruz. Bu yüz milyarların sırrı, ülkenin dokusuyla, kumaşıyla örtüşen bir bankanın işini samimiyetle iyi günde, kötü günde yapabilmesi, müşteriyle iç içe, yüz yüze olabilmesi, müşterisinin yüzüne bakabilmesidir. İnşallah hep öyle olmaya devam edecek".
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)