BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​İş Bankası 2015 kârını açıkladı----

​İş Bankası 2015 kârını açıkladı

​İş Bankası 2015 kârını açıkladı
01 Şubat 2016 - 18:05 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, 2015 yılında 3 milyar 83 milyon TL kâr elde ederken kredilerini %14,2 artışla 177,9 milyar TL seviyesine yükseltti.

Türkiye İş Bankası, 2015 yılında 3 milyar 83 milyon TL kâr elde ederken kredilerini %14,2 artışla 177,9 milyar TL seviyesine yükseltti. Bankanın aktif toplamı 275,7 milyar TL düzeyine ulaşırken özkaynak büyüklüğü 32 milyar TL olarak gerçekleşti.
 
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yılsonu finansal sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Gerek yurtiçi gerek yurtdışında belirsizliklerin yoğun olarak yaşandığı ve bölgesel jeopolitik sorunların ülkemizi de olumsuz etkilediği 2015 yılında, sürdürülebilir ve sorunsuz büyüme politikamızdan ödün vermeyerek, bilançomuzun %64,5’ini oluşturan kredilerimiz vasıtasıyla ülke ekonomisine destek olmayı sürdürdük. Yılsonu itibarıyla ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığımız toplam kaynak 229 milyar TL’ye ulaştı” dedi.
 
Kaynakların tahsisinde verimliliğe odaklanan ve sorunsuz büyümeyi ilke edinen İş Bankası’nın, %2,0 seviyesinde gerçekleşen takipteki alacaklar oranı, önceki dönemlerde olduğu gibi sektör ortalamasının altında kalmaya devam etti.
 
Hizmet ağını genişletmeye devam eden Banka, 2015 yılında yurtiçi ve yurtdışı şube sayısını 1.377’ye yükseltti. 6.582 adet Bankamatik ile Türkiye’de en geniş ATM ağına sahip olan İş Bankası, dijital bankacılık alanındaki yenilikçi uygulamalarını da sürdürdü.
İş Bankası’nın geniş hizmet ağı ile desteklenen toplam mevduat hacmi önceki yıla göre %15 oranında artarak 153,8 milyar TL seviyesine ulaştı. Banka, fonlama kaynaklarını çeşitlendirme ve vade yapısını uzatma politikaları çerçevesinde mevduat dışı kaynaklardan da faydalanmayı sürdürdü. Bu kapsamda, 2015 yılının Mayıs ve Eylül aylarında imzalanan anlaşmalarla, 100%’ün üzerinde bir yenilenme oranı ile yaklaşık 2,5 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi temin eden İş Bankası geçtiğimiz yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilen menkul kıymet ihraçları yoluyla 18 milyar TL’nin üzerinde kaynak sağladı.
 
Dünyada bankacılık sektörünün önde gelen yayınları arasında yer alan The Banker Dergisi tarafından güçlü mali performansı ve yenilikçi hizmet anlayışı ile 2015 yılında, “Türkiye’de Yılın Bankası” ödülüne layık görülen İş Bankası bu vesileyle, uluslararası piyasalardaki saygın ve güvenilir konumunu bir kez daha tescillemiş oldu.
 
Yılsonu itibarıyla 32 milyar TL seviyesine ulaşan özkaynakları ve %15,6 düzeyinde gerçekleşen sermaye yeterlilik oranı ile İş Bankası mali bünyesinin sağlamlığını da muhafaza etti.
 
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yaptığı değerlendirmede “91 yıldır olduğu gibi bundan sonraki dönemde de özveri, çalışkanlık, samimiyet, paylaşım ve kaliteli hizmet gibi değerler İş Bankası’nın iş anlayışının merkezinde olacaktır” dedi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)