BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş adamı Uğur Akkuş ABD Başkanı Biden’ın özel davetine katıldı----

İş adamı Uğur Akkuş ABD Başkanı Biden’ın özel davetine katıldı

İş adamı Uğur Akkuş ABD Başkanı Biden’ın özel davetine katıldı
21 Ocak 2021 - 13:35 www.finansgundem.com

A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, ABD’nin 46. Başkanı Biden’in verdiği özel davette, büyük yatırım fonları ve teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek, Türkiye’yi anlattı.

ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden tarafından verilen özel davete Türkiye’den katılan A &S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, ABD ile 'yatırım köprüsü' kurdu. Davette Türk iş dünyasını temsil eden Uğur Akkuş,  büyük yatırım fonlarının ve birçok teknoloji şirketinin üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi.

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik işbirliği kanallarının genişlemesi adına lobi faaliyetlerinde bulunan Uğur Akkuş, büyük yatırım fonlarının ve teknoloji şirketlerine Türkiye’deki fırsat ve olanaklardan bahsetti.

Görüşmeler hakkında bilgi veren Uğur Akkuş, “Başkanlık seçimlerinin stresini üzerinden atan ABD’de pandemi sonrası büyük fonların yurtdışında G20 ülkelerine yatırım yapacağı öngörülüyor. Yıllardır hem bu ülke ile ticaret yapan, hem de yabancı yatırımların Türkiye’de doğru alanlarda yatırım yapması için danışmanlık veren bir iş insanı olarak, Türk ekonomisi  adına şimdi lobi yapma zamanı olduğuna inanıyorum. Biz de bu davette ülke ekonomisine katkıda bulunacak girişimler yapmayı görev kabul ettik. Nitekim özellikle teknoloji şirketlerinin Türk pazarındaki büyüme ile yakından ilgilendiğini görmek bizi umutlandırdı. İki ülke arasındaki ticaretin artacağına ve ABD ile yeni bir dönemin başlayacağına inanıyoruz” dedi.

2021 TÜRKİYE’YE YATIRIM YILI OLACAK

Türkiye’de birçok projeye imza atan ve hijyenik maske konusunda NATO’nun tedarikçilerinden biri olan Uğur Akkuş, 2021 yılının Türkiye’ye yatırım yılı olacağını belirtiyor. 2020 yılı sonunda 5 banka ve bir yatırım fonuyla anlaşarak 220 milyon dolarlık yatırımın 2021 yılında Türkiye’ye gelmesine öncülük eden Uğur Akkuş, ABD ile başlayan bu yeni dönemde Türkiye’nin taşıdığı yatırım potansiyelinin çok daha iyi değerlendirilebileceğini ifade etti.

Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde 8 kadın yer aldı

10 milyar euroluk pazara Türk başkan

Joe Biden'ın yemin töreninden kareler

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)