BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİrlanda: Rusya savaş suçu işliyor----

İrlanda: Rusya savaş suçu işliyor

İrlanda: Rusya savaş suçu işliyor
01 Mart 2022 - 16:45 www.finansgundem.com

İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğini dile getirdi. Coveney, çok sayıda sivil can kaybının beklenebileceğini belirtti.

Bakan Coveney, İrlanda'nın kamu yayın kuruluşu RTE'ye yaptığı açıklamada "Durum kesinlikle korkunç. Giderek daha fazla sivilin öldürüldüğünü biliyoruz ve Rus güçlerinin aslında bir savaş suçu olan, sivilleri hedef aldığını gösteren kanıtlar var ve bence bu konuda çok açık ve net olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Dün geç saatlerde Harkiv kentindeki yerleşim alanlarında misket bombalarının kullanıldığına dair inandırıcı raporlar ve fotoğraflar gördüklerine işaret eden Coveney, şunları söyledi:

Bunlar, uluslararası hukukun kabul edilemez ihlalleridir. Bunlar savaş suçudur ve böyle adlandırılmalılar. Elbette, Rusya'dan Ukrayna'ya gelen ağır zırhlı Rus birliklerinin varlığının her zaman arttığını da görüyoruz. 

Coveney, ülkesinin Rusya-Ukrayna savaşında tarafsız olmadığını söyleyerek, "Rusya'nın Avrupa'nın kalbindeki egemen bir ulusu agresif şekilde işgal ettiğini ve bu ihtilafta taraf olduklarını" dile getirdi.

İsrail'den Ukrayna'ya 100 ton insani yardım

 

Rus büyükelçi: Rus turistler Türkiye'ye yönelecek

 

DSÖ: Sağlık çalışanlarını ve hastaneleri hedef almayın

 

Yunanistan mültecileri kabul edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)