BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİrlanda bankası yöneticisini kaçırdı----

İrlanda bankası yöneticisini kaçırdı

İrlanda bankası yöneticisini kaçırdı
27 Eylül 2021 - 12:37 www.finansgundem.com

Bank of Ireland Mali İşler Müdürü Myles O’Grady’nin bankadan ayrılma kararı, 2008 yılında ülkede yaşanan bankacılık krizinin ardından getirilen kısıtlamalarla ilişkilendirildi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İrlanda’nın üç perakende bankasından bir tanesi olan Bank of Ireland Mali İşler Müdürü (CFO) Myles O’Grady’yi kaçırdı. 2008 yılında ortaya çıkan finansal krizin ardından getirilen maaş tavanı, bankanın diğer şirketlerin sunduğu maaş olanlarını sunmasına engel oldu. Myles O’Grady 2019 yılının haziran ayında görevine başladı ve aynı yılın ekim ayından bu yana CFO pozisyonunda görevini sürdürdü.

Financial Times’ın haberine göre O’Grady önümüzdeki mart ayında finans sektörü dışında, ismi henüz açıklanmayan bir şirkette çalışmaya başlayacak. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre İrlanda’da 2008 yılında ortaya çıkan bankacılık krizinde, Euro Bölgesi’nin en pahalı banka kurtarma operasyonu gerçekleştirilmiş ve yöneticilere ödenecek maaş 500 bin euroyla sınırlandırılmıştı.

Bununla birlikte prim ödemeleri ve yan haklar da yasaklanmıştı. 

Bankanın CEO’su Francesca McDonagh, “Myles’ın İrlanda’nın bankacılık sektöründen ayrılma kararı, getirilen kısıtlamaların İrlanda bankaları için oluşturduğu zorlukların altını çiziyor” dedi.

Kısıtlamalar nedeniyle bankaların yeni yetenekleri çekmekte ve bu yetenekleri elinde tutmakta zorlandığını söyleyen McDonagh, “adil bir alanın olmaması Bank of Ireland’ın diğer şirketler karşısında rekabet avantajına sahip olmadığını gösteriyor” dedi. Devamında, “diğer kurumsal şirketler benzer kısıtlamalara tabi tutulmuyor” açıklamasında bulundu.

İngiltere'de faiz beklentileri şubata çekildi

 

Nomura, Çin için büyüme beklentisini düşürdü!

 

Fitch: Kur riski TL varlıkları olumsuz etkiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)