BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinIRFC ve C40 Kentleri: Sıcak hava ölümcül hale gelecek----

IRFC ve C40 Kentleri: Sıcak hava ölümcül hale gelecek

IRFC ve C40 Kentleri: Sıcak hava ölümcül hale gelecek
14 Haziran 2022 - 17:01 www.finansgundem.com

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ve C40 Kentleri, dünyada sıcak hava dalgalarının daha sık ve ölümcül hale geleceğini duyurdu.


Açıklamada, 2015'ten 2021'e kadar küresel sıcaklığın en yüksek seviyelerde olduğu ifade edilerek, "Hindistan, Pakistan, Doğu Asya ve güney Avrupa'da son aylarda hayati tehlike taşıyan sıcak havalar görüldü. Özellikle ABD'de mevsiminden erken beliren sıcak hava dalgaları, dünyanın daha sıcak hale geleceğinin bir işaretidir" uyarısı yapıldı.

5 milyar insan olumsuz etkilere maruz kalacak

Yükselen sıcaklıkların çok sayıda hastalığı beraberinde getirdiği ve binlerce insanın hayatını tehlikeye attığı söylenilen açıklamada, "Şehir sakinleri, kırsal bölgelerde yaşayanlara kıyasla sıcak hava dalgalarından daha çok etkileniyor" ifadeleri yer aldı. Sıcak hava dalgalarının dünya genelinde özellikle şehirlerde artık daha sık, uzun, tehlikeli ve ölümcül olacağı uyarısı yapılırken 5 milyar insanın sıcak hava dalgasının olumsuz etkilerine maruz kalma riski altında bulunduğu belirtildi.

IFRC Başkanı: Sıcak hava dalgaları gizli katil

IFRC Başkanı Francesco Rocca, Federasyonun Cenevre merkezinde düzenlenen basın toplantısında, "Sıcak hava dalgaları iklim değişikliğinin ürettiği gizli katillerdir" değerlendirmesini yaptı.

Rocca, sıcak hava dalgalarının büyük çoğunluğunun haftalar öncesinden bilinebilmesinin avantaj olduğunu söyleyerek, "Yetkili makamlar, hava sıcaklığından ötürü can kayıplarının önüne geçmek için basit tedbir alabilirler" ifadesini kullandı.

Küresel Sıcaklığa Karşı Tedbir Günü kampanyası

C40 Şehirleri Direktörü Mark Watts de sıcak havanın normal kabul edildiği şehirlerde daha uzun süreli sıcak hava dalgalarına hazırlık yapılması gerektiğini belirterek "Miami'den Mumbai'ye, Atina'dan Abidjan'a kadar birçok kentin belediye başkanı, sıcak hava dalgalarına karşı yeşil alanları artırıp soğuk tavan inşa etme programları uyguluyor. Fakat bu krizi aşmak için daha fazlasının yapılması gerekiyor" dedi.

IFRC, sıcaklığın yükselme tehlikesi bulunan 50 metropol kentte farkındalık yaratılması için bugün Küresel Sıcaklığa Karşı Tedbir Günü kampanyası başlattı. Bu kapsamda IFRC, sıcak hava dalgasının tehlikelerini azaltmak üzere C40 Kentleri'nin yetkilileriyle iş birliği içinde bulunacak.

ABD'de hava sıcaklıkları 100 milyon kişiyi etkileyecek

91 yılın sıcaklık rekoru: Avrupa ülkesi kavruluyor!

Kanada'da 78 yıllık sıcaklık rekoru

Bu yaz kavurucu sıcaklar etkili olacak

İstanbul'da 95 yılın sıcaklık rekoru!

Sıcak hava asfalt eritti: Ayakkabılar yola yapıştı!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)