BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİranlılar Türkiye’den konut alımında ikinci sırada----

İranlılar Türkiye’den konut alımında ikinci sırada

İranlılar Türkiye’den konut alımında ikinci sırada
27 Mayıs 2019 - 09:56 www.finansgundem.com

Türkiye’de konut sahipliğinde ikinci sırayı alan İranlılar, vatandaşlıkta da ilk sırada yer aldı.

Vatandaşlık hakkında alt sınırın 250 bin dolara düşürülmesi, yabancıların Türkiye'de gayrimenkule ilgisini artırdı. Yeni yıla hızlı başlayan ve ilk 3 ayda 9 bin 618 adede ulaşan yabancıya konut satışında İranlıların payı yükseliyor. Türkiye'ye yönelik ilgisi artan İranlılar, ülkenin değişik bölgelerinde ev sahibi oluyor. Yılın ilk çeyreğinde Iraklılara bin 781 satış yapılırken, İranlılar 946 konut aldı.

İranlılara konut satışı, vatandaşlık ve danışmanlık hizmeti veren VIPTurkishPass'in yönetici ortağı Fatih Çayabatmaz, Ocak 2017'de 1 milyon dolar olarak başlayan yabancılara vatandaşlık hakkının 18 Eylül 2018 itibarıyla 250 bin dolara düşürülmesinin özellikle İranlıların Türkiye'den konut almaya yönelik talebini artırdığını söyledi.

Çayabatmaz şöyle devam etti: "İranlıların geleneksel olarak tercih ettiği vatandaşlıklar arasında ABD, Kanada ve AB ülkeleri ilk sırada yer alıyordu. Suriye meselesinin ortaya çıkması, milyonlarca insanın Avrupa'ya göç etmek istemesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın başa geldikten sonra uyguladığı göçmen karşıtı politikalar İranlıların yönünü Türkiye'ye çevirmesine neden oldu."

100 BİN EV SATILABİLİR

Gerekli tanıtımlar yapılırsa birkaç yıl içinde 50-100 bin İranlının Türkiye'den ev almasının uzak bir ihtimal olmadığını belirten Çayabatmaz, İran'a yönelik ambargolar sonucu ülkedeki para biriminin değerinin düşmesinin insanları, paralarının değerini koruyabilecekleri ülkelere yatırım yapmaya yönlendirdiğini, Türkiye'nin bu noktada öne çıktığını kaydetti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)