BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİranlı vekiller ABD bayrağını yaktı----

İranlı vekiller ABD bayrağını yaktı

İranlı vekiller ABD bayrağını yaktı
09 Mayıs 2018 - 10:27 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararı sonrası İranlı vekiller Trump'ın bu kararına çok sert tepki gösterdi

İranlı vekiller ABD bayrağını ve nükleer anlaşma metnini yaktı! ABD Başkanı Donald Trump, 2015 yılında İran'la P5+1 ülkeleriyle birlikte imzaladığı nükleer anlaşmadan ayrılma kararına tüm dünyadan tepki gelirken İranlı milletvekilleri ABD bayrağını ve nükleer anlaşma metnini ateşe verdi.

ABD bayrağının yanı sıra Ortak Eylem Planı olarak adlandırılan nükleer anlaşmayı da sembolik olarak yakan milletvekilleri sık sık, "Ölüm olsun Amerika'ya" sloganı attı.

Bu sırada Meclis Başkanı Ali Laricani, ateş yakanlara, "Dikkat edelim de Meclis'i yakmayalım" diyerek milletvekilleriyle şaka yaptı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "ABD'nin anlaşmadan çekilmesi, Trump'ın sorun çözmek için akli kapasitesinin olmadığını gösterdi. Trump sadece şiddet dilinden anlıyor. Trump'ın kararı uluslararası barışa ve güvenliğe tehdit. Trump'ın verdiği anlaşmayı bozma kararı 'diplomatik gösteri'den ibaret. İran Atom Enerjisi Kurumu, nükleer faaliyetlere yeniden başlamak için tamamen hazır olmalıdır." dedi.

ABD Başkanı Trump, dün İran'la dünya güçleri arasında 2015 yılında varılan nükleer anlaşmadan çıktığını belirterek, Tahran yönetimine karşı yeniden sert ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise anlaşmada kaydedilen ülkesinin çıkarlarının korunması şartıyla taraf olan diğer 5 ülkeyle anlaşmaya devam edebileceklerini kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)