BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem İranlı hemşirelerin göçünde artış: Bir yılda 2 bin hemşire----

İranlı hemşirelerin göçünde artış: Bir yılda 2 bin hemşire

 İranlı hemşirelerin göçünde artış: Bir yılda 2 bin hemşire
06 Şubat 2022 - 15:24 www.finansgundem.com

İran'dan bir yıl içinde Kovid-19 salgını nedeniyle 2 bin hemşirenin göç ettiği bildirildi.

İranlı İşçiler Haber Ajansına (ILNA) göre, İran Hemşireler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Şerifi Mukaddem ülkedeki Kovid-19 mücadele sürecine ilişkin bilgi verdi.

Mukaddem, "Dünyada Kovid-19 döneminde hemşire sıkıntısı yeni hemşire istihdam edilmesi çağrılarıyla çözülmeye çalışıldı. Bu dönemde İranlı hemşirelerin de göçünde artış gözlendi." dedi.

Genel Sekreter, sağlık çalışanlarına cazip gelen tekliflerin varlığından söz ederek, "Diğer ülkelerin hemşireleri cezbeden tekliflerinden dolayı son bir yıl içinde ülkemizden 2 bin hemşire göç etti." ifadelerini kullandı.

Nüfusu 83 milyonu bulan ülkede her bin kişiye 1,6 hemşirenin düştüğünü kaydeden Mukaddem, bu oranın dünya standartlarının altında olduğunu, İran'da en az 1000 hemşireye daha ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ülkede dün itibarıyla Kovid-19 kaynaklı can kaybı 132 bin 745'e vaka sayısı ise 6 milyon 543 bin 837'ye ulaştı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Meryem Hazreti, 6 Şubat 2021'de yaptığı açıklamada, İran'da Kovid-19 nedeniyle en az 100 hemşirenin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İran meclisinde Kovid salgını

Avrupa’da Omikron yüzünden çocukların hastaneye yatış oranları artıyor

Dünyada Kovid-19 salgınındaki son durum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)