BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"İran'ın ihracatı petrol piyasalarında şok yaratmayacak"----

"İran'ın ihracatı petrol piyasalarında şok yaratmayacak"

İran'ın ihracatı petrol piyasalarında şok yaratmayacak
06 Nisan 2021 - 11:04 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, İran'ın petrol ihracatında potansiyel bir toparlanmanın petrol piyasasında "dışsal" bir şok yaratmayacağını ancak tam toparlanmanın 2022 yazına kadar olmayacağını savundu.

Amerikalı ve İranlı yetkililerin bugün Viyana'da 2015 nükleer anlaşması üzerinde dolaylı görüşmelere başlayacaklarını hatırlatan Goldman Sachs, "OPEC+ arz kısıntısından çıkışını yönetmeye başlamış görünüyor, arz endişelerinin İran'ın 2015 nükleer anlaşmasına potansiyel dönüşüne kayması büyük olasılık" değerlendirmesini yaptı.

Goldman Sachs, İran'ın petrol ihracaının 2021 yılı sonundan önce normalleşmesi halinde 2021 ve 2021 yılı sonu için Brent fiyatı tahminlerinin 5 dolar aşağı gelerek 75 dolar/varıl civarında oluşacağını belirtirken, ABD ile İran arasında anlaşma olmaması halinde 2022'de petrol fiyatları için 10 dolarlık yukarı yönlü risk oluşacağını vurguladı.

Petrol gözünü nükleere çevirdi!

Petrol fiyatları neden geriledi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)