BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİran'dan kadın hakeme şok yasak----

İran'dan kadın hakeme şok yasak

İran'dan kadın hakeme şok yasak
19 Şubat 2019 - 12:47 www.finansgundem.com

İran devlet televizyonundan kadın hakeme yasak

İran devlet televizyonu IRIB, Bayern Münih ile Augsburg arasında oynanan maçı kadın hakem Bibiana Steinhaus yönettiği için yayından kaldırdı. Steinhaus, Bundesliga'da futbol maçları yöneten ilk ve tek kadın hakem olarak da tarihe geçmişti.

Bayern Münih ile Augsburg arasında oynanan Bundesliga’nın 22. hafta maçını hakem Bibiana Steinhaus yönetti. Ancak İslam hukukuyla yönetilen İran’daki yasalar, şort giyen kadınların görüntülerini ve fotoğraflarını televizyondan yayınlamayı yasaklıyor.

Bu nedenle Bundesliga maçlarını yayınlayan IRIB, karşılaşmayı yayınlamama kararını verdi. Filmlerde, yasak kapsamına giren giysiler taşıyan kadınların oynadığı sahnelerin sansürlenmesinin kolay olduğu ama futbol maçında bunun zor olacağı ifade edildi.

Bibiana Steinhaus, geçtiğimiz sezon Bundesliga’da futbol maçları yöneten ilk ve tek kadın hakem olarak da tarihe geçti. 40 yaşındaki başarılı hakem, Bundesliga’da sekiz maç yönetti.

IRIB AÇIKLAMA YAPMADI

İranlı gazeteciler, son dakikadaki bu yayın değişikliğinden dolayı binlerce futbolseverin hayal kırıklığı yaşadığını bildirdi. IRIB ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Steinhaus, 2017 Eylül’ünde Hertha Berlin ile Werder Bremen arasındaki maçı yönetmiş ve Avrupa’nın ilk 5 liginde bir maçta görev alan ilk kadın hakem unvanını elde etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)