BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİran'dan, Japonya bankalarına çağrı----

İran'dan, Japonya bankalarına çağrı

İran'dan, Japonya bankalarına çağrı
22 Ağustos 2021 - 18:51 www.finansgundem.com

İran, Japonya’yı ABD yaptırımları nedeniyle dondurulan mal varlıklarını serbest bırakmaya çağırdı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran’ı ziyaret eden Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi’yi kabul etti.

Devlet televizyonuna göre Reisi, Japonya’yı ABD yaptırımları nedeniyle dondurulan İran fonlarını serbest bırakmaya çağırdı.

Reisi, Japon Bakan ile görüşmesinde, “İran, Japonya ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyor. İran’ın Japonya bankalarındaki mal varlıklarının serbest bırakılmaması anlaşılabilir değildir. İran, müzakere ilkesine karşı değil. ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının devam etmesinin gerekçesi nedir?” dedi.

ABD’nin bankacılık ve enerji sektörlerine yönelik yaptırımları nedeniyle, İran Japonya’da bulunan 3 milyar dolar da dahil, yabancı bankalara yatırılan petrol ve gaz ihracatından elde edilen milyarlarca dolarlık gelirlere erişemiyor.

İran ve nükleer anlaşmada imzası olan Batılı ülkeler, ABD’nin 2018’de anlaşmadan çekilmesinden sonra İran’ın askıya aldığı nükleer anlaşmanın canlandırılması amacıyla Avusturya’nın başkenti Viyana’da müzakerelerde bulundu.

Tahran ile Washington arasındaki altıncı tur dolaylı görüşmeler, Reisi’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasından iki gün sonra ertelendi.

İki taraf müzakereleri yeniden başlatmak için bir tarih açıklamadı ve konu hakkındaki bilgi sahibi kaynaklar Reisi’nin Viyana görüşmelerinde sert bir duruş sergilemesini bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)