BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan Irak'a diyalog çağrısı----

İran'dan Irak'a diyalog çağrısı

İran'dan Irak'a diyalog çağrısı
22 Ağustos 2022 - 22:11 www.finansgundem.com

İran, Irak'taki siyasi krizden çıkılması için "diyalog ve etkileşim" çağrısında bulundu

Irak'ta İran yanlısı Şii gruplarıyla Arap yanlısı Şii Sadr Hareketi arasında çıkan siyasi kriz, erken seçim hamlesiyle aşılmaya çalışılırken; İran'dan Irak'a diyalog çağrısı geldi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Irak'taki mevcut siyasi krizden çıkılması için ülkedeki tüm asli siyasi unsurlar arasında diyalog ve etkileşim kurulması çağrısı yaptı.

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Reisi, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Irak'taki siyasi kriz, Bağdat'ın ara buluculuğunda yapılan İran-Suudi Arabistan görüşmeleri ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Irak'taki siyasi krizden çıkış yolunun aranması gerektiğini belirten Reisi, "Irak'ın tüm asli siyasi akımları, diyalog ve etkileşim yoluyla mevcut siyasi sorunlardan bir çıkış yolu üzerinde anlaşmalı." ifadelerini kullandı.

Reisi, İran ile Suudi Arabistan arasında Bağdat'ın ara buluculuğunda yapılan müzakerelere işaret ederek, Irak hükümetinin çabalarını, "bölgedeki siyasi iklimi iyileştirmeye yönelik hamleler" olarak niteledi.

Irak Başbakanı Kazımi ise İran ile bölgesel ilişkilerin ve iş birliğinin geliştirilmesi ve seviyesinin yükseltilmesi için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.

Öte yandan görüşmeyle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mesud Cemşidi, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bir süredir İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesinde rol oynayan Irak Başbakanı'na, varılan anlaşmaların uygulanmasıyla, aşılması gereken yolun kısalacağı ve hızla katedileceği iletildi.

 

İran, ABD'nin müzakereleri geciktirdiğini iddia etti

 

İsrail: İran'la müzakere edilen nükleer anlaşma kötü

 

Irak'ta DEAŞ operasyonu: 6 terörist yakalandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)