BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan Hamaney karikatürlerine tepki----

İran'dan Hamaney karikatürlerine tepki

İran'dan Hamaney karikatürlerine tepki
05 Ocak 2023 - 13:59 www.finansgundem.com

İran, Fransız dergisinin hakaret içerikli Hamaney karikatürlerine tepki olarak Fransa ile ilişkilerini gözden geçirme kararı aldı ve ülkenin Tahran'daki enstitüsünü kapattı.

İran, Fransız dergisi Charlie Hebdo'da, ülkenin lideri Ali Hamaney'e yönelik "hakaret" içerikli karikatürler yayımlanması nedeniyle, Fransa ile kültürel ilişkilerini gözden geçirerek, ülkenin Tahran'daki enstitüsünü kapattı.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransız dergisinin "siyasi ve dini otoriteye ve İslam'ın sembollerine hakaret eden saldırgan eyleminin" kınandığı, Fransız hükümetinin de bu eylemlerden doğrudan sorumlu olduğu belirtildi.

HAMANEY’İN KONU EDİLDİĞİ KARİKATÜRLER

Fransa Dışişleri Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren ve 1983'te Tahran'da kurulan İran Araştırmaları Enstitüsü, eski İran tarihiyle ilgili çalışmalar yapan, tarih ve arkeoloji enstitüsü olarak faaliyet gösteriyordu.

Charlie Hebdo, İran'daki protestoları desteklemek amacıyla geçen ay başlattığı bir yarışmanın parçası olarak Hamaney'in konu edildiği karikatürler yayımlamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Fransa yönetimini suçlayarak, karikatürlerin yayınlanmasına "kesin ve etkili bir yanıt" vereceklerini ifade etmişti. Fransa'nın Tahran Büyükelçisi Nicolas Roche'u Dışişleri Bakanlığına çağıran İran, Fransa hükümetine protesto notası vermişti.

İran'da, hava kirliliğinden birçok kişi hastanelik oldu

 

Hamaney: Bu kötülüklere son verilecek

 

İran, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)