BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİran'dan bankacılık için işbirliği önerisi----

İran'dan bankacılık için işbirliği önerisi

İran'dan bankacılık için işbirliği önerisi
23 Ocak 2016 - 07:08 www.finansgundem.com

İran’a uygulanan ambargonun kaldırılması ardından bu ülkeyle iş fırsatlarını masaya yatıran konferans Antalya’da başladı

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, Türkiye ile İran arasındaki işbirliğinin bölge ülke ve halklarının yararına olacağını belirterek, “Bu birliktelik sadece enerji alanında değil, tarım, bankacılık, turizm sektörlerinde de geliştirilebilir” dedi.

Türkiye ve İran Enerji Ekonomisi Dernekleri tarafından desteklenen " Ambargo sonrası İran, Yeni İş, Yeni Enerji, Yeni Fırsatlar konferansı bugün Antalya'da başladı. 

Konferansın amacı Türkiye ile İran arasında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi .

Ortadoğu'nun zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Barut, Ortadoğu'da barış ve huzurun tesisi için iş dünyasına büyük görev düştüğünü söyledi. 

Konferansa katılması beklenen fakat Ankara'daki olumsuz hava koşulları sebebiyle programa katılamayan İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli'nin konferansa gönderdiği mesaj okundu.

Bikdeli, iki ülke ilişkilerinin ve işbirliğinin daha çok güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İran Petrol Bakanlığı Hazar Petrol ve Gaz işleri Eski Genel Müdürü Mahmoud Khagnhani de İran petrol ve doğalgazının Türkiye üzerinden dünya pazarlarına ulaştırılabileceğini söyledi. 

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İran ile bir çok alanda işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)