BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da kısıtlamalar ekonomiyi kötü etkiliyor----

İran'da kısıtlamalar ekonomiyi kötü etkiliyor

İran'da kısıtlamalar ekonomiyi kötü etkiliyor
10 Ekim 2022 - 09:20 www.finansgundem.com

İran'da protestoları engellemek için gerçekleştirilen internet kısıtlamaları, özellikle posta ve e-ticareti olumsuz etkiliyor.

İran’da yetkililerin şiddetli protestoları frenlemek için internete kısıtlamalar getirmeye, “Instagram” ve “WhatsApp” uygulamalarını engellediği bir dönemde, İran Ulusal Posta Şirketi Pazar günü kaynaklarını gözden geçirdiğini duyurdu. Posta ve e-ticarete zarar verildiğine dair uyarılara rağmen bu adım atıldı.

Şarkul Avsat’ın yaptığı habere göre; İranlı milletvekili Mücteba Tevanger, internet kısıtlamalarının "geçici olması gerektiğini" söyledi. Tevanger, “Gelecekte almak istediğiniz herhangi bir karar, insanların geçim kaynağına zarar vermemek ve kırgınlık yaratmamak için ‘internet üzerinden kazancı ve işleri olanları’ dikkate almalı.” dedi.

Devlete ait ISNA haber ajansının aktardığına göre Tevanger, "İnternetten gelirleri olana inanlar en büyük zararı gördü. " dedi.

Bu ayın başlarında, e-ticaret otoritesi, internetin kesintiye uğraması nedeniyle 400 bin meslek kaybı konusunda uyarmış ve bir milyon kişinin işsizler kervanına katılacağını belirtmişti.

Haberleşme Bakan Yardımcısı ve Ulusal Posta Şirketi İcra Direktörü Mahmud Liyai, şunları söyledi: “Üç hafta süren protestolar boyunca devam eden internet ve iletişim ağlarındaki kısıtlamalar, İranlıların sosyal ağlar üzerinden alışveriş yapma yeteneklerindeki düşüş nedeniyle İran postasının kaynaklarının üçte birini azalttı.”

Ancak E-Ticaret Sendikası Başkanı Ferşad Vekilzade, "ILNA" işçi ajansına şunları söyledi: “İnternet kısıtlamaları, küçük işletme sahipleri için çevrimiçi satışları yüzde 40 ila 70, süpermarket sahipleri arasında yüzde 10 ila 20 oranında azalttı. Ayrıca, yalnızca ürünlerini pazarlamak için Instagram uygulamasına bağlı olan mağazalar %100 oranında kesintiye uğradı.”

Almanya'dan İran'daki baskılarına karşı yaptırım çağrısı

 

Zelenskiy: İran yapımı insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendi

 

İran'da göstericilere gözdağı: Yargılamaya kadar serbest bırakma yok

 

İran devlet televizyonuna siber saldırı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)