BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da darbe sesleri----

İran'da darbe sesleri

İran'da darbe sesleri
28 Kasım 2013 - 16:24 www.finansgundem.com

İran bir yandan Suriye yönetimini ayakta tutmanın yollarını arıyor diğer yandan da nükleer programının yol açtığı krizden çıkmaya çalışıyor

Son iddialara göre sorunlara çözüm bulmakla yükümlü kişi olan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani oldukça zorlu bir ortamda görev yapıyor.

İngiliz gazetesi Times geçen haftasonu ülkesinin nükleer programı konusunda dünyanın başlıca güçleriyle uzlaşan Ruhani´nin bir darbe tehdidiyle karşı karşıya kaldığını yazıyor.

Gazete, Cenevre´den tatmin edici bir uzlaşmayla dönülmemesi halinde, sertlik yanlılarının Ruhani´yi bir darbeyle devirmeyi planladığını söylüyor.


Cenevre´de günler süren yoğun müzakerelerin ardından varılan anlaşma uyarınca, İran nükleer tesislerinin daha sık denetlenmesine izin verecek, uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin bir bölümünü durdurması, bunun karşılığında da yaptırımların hafifletilmesiyle Tahran´a yaklaşık 7 milyar dolarlık ekonomik rahatlama sağlanması öngörülüyor.


ANLAŞMA KURTARDI
Times´ın haberine göre, Cenevre görüşmelerinden önce bir dizi toplantı yapan üst düzey siyasetçiler ve güvenlik yetkilileri, İranlı müzakerecilerin daha önce belirlenen "kırmızı çizgileri" geçmesi halinde olağanüstü hal ilan etmeyi planladı.


Bu şekilde görevi kötüye kullanmakla suçlanabilecek Ruhani´nin görevden alınması mümkün olabilecekti.

Ancak Times´a göre İran Dışişleri Bakanı´nın Cenevre´den Batılı güçlerin nihai çözüm için İran´ın uranyum zenginleştirme hakkını zımnen kabul ettiği bir anlaşmayla dönmesi üzerine bu plan boşa çıktı.

Haberde adı açıklanmayan İranlı bir kaynak da "Plan Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney´in anlaşmaya destek vermesiyle boş çıktı. Ancak muhafazakar kesimin ağır topları İran´daki değişimi önleme yolları bulmak için toplantılar yaptı" diyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)