BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da cumhurbaşkanlığı için 3 aday daha----

İran'da cumhurbaşkanlığı için 3 aday daha

İran'da cumhurbaşkanlığı için 3 aday daha
15 Mayıs 2021 - 16:46 www.finansgundem.com

İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde muhafazakar kanadın adayı oldu. İran Çalışma Bakanı Şeriatmedari ve Merkez Bankası Başkanı Himmeti de cumhurbaşkanı adayı oldu

İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, 18 Haziran'da yapılacak 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde muhafazakar kanadın adayı oldu. Başkent Tahran'daki İçişleri Bakanlığı binasında olan seçim merkezinde kayıt yaptıran Reisi, burada gazetecilere vaatleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Seçimlere bağımsız bir şekilde girdiğini belirten Reisi, "Yolsuzlukların ve başarısızlıkların rakibiyim. Cenahların rakibi değilim. İnsanların geçim sıkıntısı ve ekonomik durumu görünce ciddi kaygılar oluşuyor." dedi. Reisi Yargı Erki'nin de önemli bir kurum olduğunu ancak yürütmenin öncelikli olduğunu dile getirerek, "Planım seçimlere girmeme yönündeydi ancak şartlar öyle bir hale geldi ki bu halk için sorumluluk almaktan kaçmak anlamına gelecekti." diye konuştu.

Bakan ile merkez bankası başkanı da aday
İran'da Çalışma Bakanı Muhammed Şeriatmedari ve Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti de 18 Haziran'da yapılacak 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.

Başkent Tahran'daki İçişleri Bakanlığı binasında kurulan seçim merkezinde kayıt yaptıran Şeriatmedari ve Himmeti, gazetecilere vaatleriyle ilgili açıklama yaptı. Çalışanların iş güvenliğini garanti altına almak, emeklilerin saygınlığını korumak, eğitimde adaleti sağlamak ve işsizleri himaye etmek için aday olduğunu açıklayan Şeriatmedari, Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK) üyelerinin kendisini veto etmeleri halinde sigortalarını keseceği esprisi yaptı. Himmeti ise herhangi bir parti ya da siyasi oluşumun adayı olmadığını belirterek, "Halkın geçim şartlarının iyileştirilmesinden ve refahtan dana öncelikli bir şey yok. İran'ın gelecekteki gücü ekonomik sistemin düzeltilmesi, ekonomik ilişkilerin değiştirilmesi ve istihdam ortamının oluşturulmasından geçer." dedi.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Üyesi Said Celili ile eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai de adaylık başvurusunda bulunan isimler arasında yer aldı. İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Eski Meclis Başkanı Ali Laricani ile eski Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi de adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Türkiye'den en çok İranlılar ev aldı

İranlı milletvekilinden sızdırılan ses kaydına dair iddia

ABD, İran'ın dondurulmuş fonlarını çözebilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)