BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da çöken bina gösterileri tetikledi----

İran'da çöken bina gösterileri tetikledi

İran'da çöken bina gösterileri tetikledi
28 Mayıs 2022 - 11:05 www.finansgundem.com

İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Abadan kentinde en az 28 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan 10 katlı iş merkezinin çökmesiyle başlayan protestolar şiddet olaylarına dönüştü.

Olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle dayanışma için dün gece Huzistan eyaletinin birçok noktası ile İsfahan, Yezd ve Şahinşehr kentlerinde gösteri düzenlendi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, Abadan'da düzenlenen gösterilerde çöken binanın yanında toplanan protestocular enkaz alanına girmek isteyince polis müdahale etti.

Göz yaşartıcı gazlarla göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise göstericilerin, hükümet, ülke yönetimi ve binanın müteahhidine karşı sloganlar attığı ve güvenlik güçleriyle protestocular arasında arbede yaşandığı görüldü.

Huzistan'ın Abadan, Bender Abbas ve Behbehan ile İsfahan eyaletinin Şahinşehr kentleri 26 Mayıs Perşembe gecesi de gösterilere sahne olmuştu.

Öte yandan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Abadan Belediye Başkanı Hüseyin Hamidpur ile önceki iki belediye başkanı dahil gözaltına alınan kişilerin sayısı da 13'e yükseldi.

İran'da çöken binada ölenlerin sayısı 28'e yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)